Szófia Nikolett vagy Szofi Nikoletta szebb szerintetek?
Ha csak ebből lehet választani, akkor Szófia Nikolett. Amúgy szerintem a Szófia Nikoletta még jobb lenne, mert megvan a saját ritmusa (klasszul lehet a gyerek után kiabálni a játszótéren, amikor éppen olyan helyre mászik, ahova nem kellene).
Szofi semmiképp. Az olyan becézett alak, ami még nem épült be a köztudatba, mint normál, teljes értékű név (mint pl: Kata, Kitti, Lili, stb) , ha így akarod hívni a gyerekedet, hívhatod így a Szófiát is, és legalább rendes neve van.
Szófia Nikolett.
Semmilyen eshetőségre nem adnék becenevet a gyerekemnek.
Egyrészt rettentően komolytalan, másrészt az becézze majd, akivel olyan viszonyban lesz, és megtiszteli a bizalmával. Sehol nem veszik majd komolyan, ha az összes hivatalos papírjára is Gabika, Betti, Annuska van írva.
Énnekem a
Szófia Nikolett verzió sokkal jobban tetszik
1: nekem a Szofi becenév, a Szófia komolyabb
2: A Szofi Nikoletta egybe tud folyni, kicsit olyasminek hangzik , mint angolul valaki mondja, hogy "So", és akkor utána mondja a "finom" szót becézve; hogy "fini".
Egyébként mégegy, nemtom, adható -e a Szofia rövid o-val, hiszen nem egy 'szónak a fiáról' van szó, hanem egy lányról. Szóval ha engedélyeznék, akkor én a Szofia - verziót preferálnám.
Szóval vagy:
Szofia Nikolett
vagy
Szófia Nikolett
vagy
Szofia Nikoletta
vagy
Szófia Nikoletta.
Ja de és egyébként én mindig rövid o-val mondanám. Úgy sokkal-sokkalta jobban hangzik. Szal még ha hosszú óval írnád, akkoris én rövid o-val mondanám; hosszúval ha próbálod egybe kimondani mind a 3 nevet egymás mellé, akkor nagyon nem jön ki jól; nagyon kemény, "feszítős" a hangzása. Így szétfeszül a szád közben, nagyon nem jó, nagyon nem kellemes. Tehát mindenképpen rövid o-val javasolnám a Szofiát; meg egyébként tényleg nagyon klassz úgyis, hogy mind a kettő keresztnévnek a végén ottvan az 'a'. Próbálgassátok úgyis. Ízlelgesd. Szerintem még úgyis nagyon szépen hangzik. Csak az 'o' mindenképpen legyen rövid, mert az úgy szép, az úgy jó.
Szóval én eközül a két verzió közül szavaznék valamelyikre:
Szofia Nikoletta
Szofia Nikolett.
Most , ahogy így próbálgatom, szerintem úgy hangzik a legjobban, olyan formában, hogy mind a kettő névnek ott van a végén az 'a'. Nekem pl úgy tetszene a legjobban.
Szófia Nikoletta
Nikoletta Szófia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!