Mit kezdjek a párommala, ha úgy vettem észre, hogy a viselkedése akadályozza a kislányunkat a fejlődésben?
Én mindig engedtem a gyerekeimnek,h a játszótéren felmásszanak arra amire akarnak,pontosabban amire tudnak.Annyi szabály volt,h amire nem tudnak,arra nem teszem fel őket-mászókára gondolok-.Persze ott voltam mellettük,de sosem volt gond,sosem estek le.
Figyelj meg egy gyereket,aki felmászik valahova.Ügyes,nem bizonytalan.Megjelenik az anyukája,és elkezd hangosan sápítozni,h "Jaj,vigyázz leesel"-és a gyerek már el is bizonytalanodik,tényleg megcsúszik a lába,és nem tud tovább mászni.Anyuka pedig büszkén mondja:"Ugye megmondtam!"
Igazad van,teljesen felesleges burokban tartani a kislányotokat,mert semmi haszna nem származik belőle.Saját tapasztalataim szerint egy gyerek akkor tud a legnagyobbat esni,ha 10 centire állsz tőle,és figyeled.:))Azt nem hiszem,h elmaradna a mozgásfejlődése-pontosabban,h "kórosan" elmaradna-,mert ha oviba kerül,ott már testőr nélkül fog játszani.Viszont az biztos,h nehezebb lesz neki,mert ügyetlenebb lesz mint a többiek.
A legjobb a gyereknek,minden szempontból,ha biztos hátországot nyújtotok neki.Ne azt szokja meg,h mindig van mellette valaki aki megoldja a dolgokat,hanem azt,h a felfedezések után van hova visszatérni,vagy ha gond van,van segítség.De nem előtte,feleslegesen.Így csak bizonytalan,ügyetlen,mindig másra számító,félénk gyerek lesz belőle,akinek nagy megrázkódtatás lesz,ha oviba kerül,ahol egyedül lesz "belökve" a veszélyes világba.
Az a baj, h nem tanulja meg ezeket a mozgásokat, és egy tényleg ügyetlen, mindig eleső kislány lesz.
Nekem fiam van, de engedek neki mindent, amit ki akar próbálni, mászókázik, csúszdán csúszik stb, de pl szekrényre, székre felmászni én sem hagyom.
09:15ös vagyok!Meg hát amúgy is...tapasztalja meg,hogy ha nem vigyáz,akkor leesik a székről!Ha semmi esést,bukást,horzsolást,ebet sem tapasztal meg,akkor később,mikor a szülők már nem fogják annyira felügyelni...felmászik a szekrény tetejére és onnan zuttyan le 6 éves korában...nah az már baj lenne!!!!Mert ugye nagyobb korában már távolabb "van" a földtől!!!
Volt egy szomszéd kisfiú,akit a szülei annyira védtek az állatoktól (nehogy bántsa a gyereket bármi élőlény)hogy a gyerek szabályosan rettegett 10 évesen a légytől!Nah ez is valami ilyesmi túl...túl...túl...túl féltés!!!És károsabb bármilyen bibnél!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!