Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Majdnem 3 eves gyereket (2...

Majdnem 3 eves gyereket (2 honap miatt nem ovodakoteles), hova iratnatok be? Ovodaba, vagy bolcsodebe?

Figyelt kérdés
Miert?
2019. ápr. 28. 18:46
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
49%

az enyém 3 hónap híjján nem volt óvodaköteles, előtte is bölcsis volt, maradt is a bölcsiben.

Így együtt mehettek pajtikkal oviba és az "évvesztes" évét a bölcsiben töltötte megszokott környezetben, nem pedig oviban kellett utolsó évben új közösséget megszokni (korcsoportos csoportba irattam és aki marad nagycsoportot ismételni, azt áttették vegyes csoportba).

Nem mellesleg még egy évig "baba" maradhatott, ahol több figyelmet kapott, mert baromira nem mindegy, hogy 2+1 gondpozó jut 12 gyerekre, vagy 1 óvónő 1 dadussal 22-re.

2019. ápr. 29. 08:10
 12/13 A kérdező kommentje:

Igazsag szerint, az en kisfiam is november elejen szuletett.

Ugy erzem, hogy a bolcsi fele hajlok, foleg, hogy uton a kisteso, aki pont szeptemberben fog megszuletni, igy fel napos bolcsis lehetne, amig itthon vagyok.

Viszont a legjobb pajtasa megy ovodaba, vele szerettem volna egy csoportba iratni.

Azonban vegyescsoportok vannak abban az oviban, igy ha egy evig mashol is lennenek, majd kerulhetnek ujra egy csoportba, megigerte ezt nekem az ovodavezeto.

Olvastam, h az EQ jobban fejlodik a bolcsodeben, ami sokkal jobban meghatarozo az eletben, mint az IQ.

Viszont sokkal kevesebb "program" van egy bolcsodeben es sok uj 2 ev koruli csoporttarsa lesz, azonban legalabb 4-5 pajtas marad bolcsis.

Ahhh, nehez....

Mindegyik lehetosegnek latom az elonyet es a hatranyat is...

Megerzesem szerint viszont, h a bolcsi lenne jobb, imadja a gyermekneveloket, sose sir reggel, szeret oda jarni...

🤔

2019. ápr. 29. 08:32
 13/13 anonim ***** válasza:
Nagyfiam októberi, ő maradt abban az évben még bölcsiben, amikor a hármat töltötte. Teljesen jó volt így. Az meg milyen hülyeség, hogy az oviban "legalább tanul is valamit"? A bölcsiben is nagyon sokat tanulnak a gyerekek, ráadásul kisebb a létszám, több figyelem jut rájuk. Nem is értem, az iskolától mindenki úgy félti a gyereket, nyomják vissza őket, hogy ne menjenek még, de az oviba tolná be a többség akár alig kétévesen is, pedig az ilyen piciknek még sokkal megfelelőbb a bölcsi.
2019. ápr. 29. 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!