Lágy hangzású, angol lányneveket tudtok mondani? Valamint milyen névpárok vannak, amiket együtt használnak?
Hosszú, lágy név, aminek a becézése kedves, aranyos, viszont a teljes név komolyabb, de így is barátságos hangzása van.
Például: Cassandra, Cassie/Narcissa, Cissy
És milyen névpárokat tudtok ezeken kívül?
Mary Anne, Lily Anne, Ronnie Anne, stb.
Két keresztnév, amit mindig egyben mondanak. Ilyenekre gondolunk.
Alexandra - Sandra
Cathelyn - Kate/Cat
Meg nekem meg a Sheila tetszik, de annak nem nagyon van becezese
Veronica-Ronny, Rory
Lilianne-Lily
Charlotte - Lotti
Genevieve - Ginny
Párok közül amiket hallottam:
Elisa Rose, Mary Rose, Lucy Anne
A nameberry.comon rengeteg nevet találsz, ott nézelődj szerintem
Nekem is a Charlotte-Lottie jutott egyből eszembe, bár az szerintem nem annyira lágy. (Brittek inkább ejtik 'Csárlött'nak, mint 'Sárlott'nak.) De nagyon szép név, és nagyon édes a becézése.
Láttam itt a Ginnyt, az lehet Ginevra is, szerintem az is szép.
Tetszik még a Gwendolyn-Gweny, Wendy
És a Mary/Minerva/Wilhelma-Minnie
Dupla név:
Sally Ann, Mary Kate, Rosie Leigh, Ella Louise.
Nekem a többsége az angol neveknek kemény hangzásúnak hat, sokuk K (jellegzetesen germán), és/vagy DZS betűt tartalmaz, de pl a Connie aranyosnak tűnik, kivételesen (és tudtommal mind anyakönyvezhető, mind beceforma is, de ebben lehet h tévedek, érdemes utánanézned).
Inkább külföldi eredetű, Nagy-Britanniában is meghonosodott nevek mellett szavaznék, pl Naomi. Vagy pl írtak többen francia eredetűeket, azok között is vannak lágyabb hangzásúak, és elég sokat anyakönyveztek a briteknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!