Nevmodositashoz eleg egy meghatalmazas?
Szerintem, ha írsz egy meghatalmazást, hogy igen xy Józsi, a gyereked apja, 2 tanú és aláírás, akkor azt el kell fogadniuk.
Igazából az apaságinál leginkabb az apuka a lényeg, te csak azért kellessz, hogy ne mehessen be minden jöttment, es ne legyen 3 apja a gyereknek, amolyan "tanú" vagy, aki megerősíti, hogy tényleg ő az apa.
Szerintem nem lehet, mert úgy kezdődik a nyilatkozat második pontja idézem :
"A személyesen megjelent anya"
Az apánál fel van tüntetve törvényes képviselő, az anyánál nincs ilyen lehetőség.
Ez azért baromira fontos, mert ok, hogy bizonyítható, hogy ha valaki elcsalna egy ilyen papírt, de addig pl egy tök ismeretlennek is láthatási joga lenne a gyerekedre, meg elvinné seperc alatt, hisz igaz, hogy csak egy elcsalt papíron, de a bizonyításig ő lenne az apja. Ez ugyanúgy a te érdeked is, hogy ilyen ne lehessen.
Igazsag szerint raersz akkor is intezni, mikor kijottetek a korhazbol, sot akkor is, amikor mar fel eves a baba...
Szerintem nem fog menni nelkuled az ugyintezes.
Koszi mindenkinek sejtettem hogy nemlehet de jo lett volna.
5-os nem mindegy a lenyeget mindenki ertette!
6-is azert nemlehet kimennem mert felvan veve a rendszerbe hogy a baba miatt ott tartozkodom ergo ok a felelosek ertem es a lakhelyem innen amugyis messze van es a kotelezo eteteseken nem tudnek ott lenni. Ezert irtam hogy tobb oka is van hogy nemtudok kimenni elintezni
Hát szerintem nem. Meghatalmazással sem. Mivel bizonyítja apuka hogy az övé a gyerek? Erre van az anyakönyvi kivonat, azon szerepel az ő neve. De ez nektek nyilván nincs.
Ennyi erővel a szomszédasszony is bemehetne és átnevezhetné a gyereket, hiszen jelenleg a gyerek apja, bemondásra a gyerek apja-mi bizonyítja ezt? Egy tanúkkal aláírt meghatalmazás sem hiteles irat. Max közjegyző által hitelesített iratot tudok elképzelni. De az százezrek, plusz ha kórházba kell mennie.
De ha apaságit akar tenni a gyerek apja, azt meg nem is ő teszi, hanem te, hogy TE elismered, hogy ő a gyerek apja és kiválasztod a nevét.
Ráadásul ez olyan kötelezettségekkel jár, hogy komolyan veszik. annó nekünk a jegyző azt mondta egy férj lemondhat a gyerekről, ha kiderül, nem az övé. Ha apaságit tesz valaki, és kiderül, hogy nem is az övé a gyerek, akkor sem csinálhat semmit, mert vállalta hogy az apja annak a gyereknek. Bíróság előtt sem megtámadható. Fél órán keresztül olvasta fel mivel jár egy ilyen nyilatkozat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!