Lehetek e gyám?
Fiatalkorú kismama vagyok 17 éves. Azt tudom, hogy anyukám lehete gyám vagy pedig elapásítjuk a babát.
Apukába bízom és szeretem de mégis bennem a félsz, hogy esetleg rosszra fordulnak a dolgok..
Ha elapásítom nincs valami megoldás, hogyha össze vesznénk a babát haza tudjam hozni? Szerződés vagy bármi, hogy ne ő legyen az egyedüli képviselője, mert nem szeretném elveszíteni a babát sose!
És amint betöltöm a 18at, automatikusan én is gyám leszek vagy apukának bele kell egyezni?
Ha apai elismerőt akartok tenni a szülés előtt akkor előbb anyukádat kirendelik eseti gyámul a magzat részére, majd készül erről egy határozat és végül megteszitek az apai elismerőt. Az anyukád eseti gyámi tisztsége ezzel megszűnik, a gyerek születése után az apa lesz a gyerek tv.-es képviselője.
Ha nem tesztek apait a szülés előtt, akkor vagy kap a gyámhivatal értesítést apa adatai nélkül anyakönyvezett gyerekről es megindítja a maga eljárását. Vagy magatoktól bementek és ha meg 18 alatt leszel kéred, hogy anyád legyen a gyámja és akkor ő lesz a gyerek törvényes képviselője, ha a 18-at betöltöd akkor meg te.
Jó lenne, ha a gyerek apjával megbeszélned azért, hogy mit is akartok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!