Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elza névről kinek mi jut...

Elza névről kinek mi jut eszébe? Mindenkinek a mese ugrik be?

Figyelt kérdés

Most tudtuk meg a nemét nyáron születendő kislányunknak és ez a név nagyon-nagyon tetszik mindkettőnknek. DE: semmi köze nincsen a Jégvarázshoz, nem is tudtuk tegnap előttig, hogy ott így hívják a főszereplőt, erről is egy ismerős kislány világosított fel (tegnap aztán megnéztük a mesét is). Elbizonytalanodtunk. Nem lesz neki ciki, hogy mindenki azt fogja hinni, hogy egy Disney hercegnőről neveztük el? Számunkra egy elegáns, abszolút nőies név, de vajon a korabeliek és a Jégvarázson felnőtt generáció mit gondol majd róla?

Nyilván nem szeretnénk kitolni a gyermekkel.

Köszönöm a válaszokat!

2019. febr. 25. 10:46
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Ismerek egy Elza nevű kislányt ráadásul Anna a legjobb barátnője. :D igen, természetesen nekem is a mese ugrik be
2019. febr. 25. 16:36
 12/17 anonim ***** válasza:
68%
Nekem a nagymamám tehene, ő volt Elza. Nálunk vidéken az egyik leggyakoribb tehénnév volt, a Rozi mellett.
2019. febr. 25. 16:48
 13/17 anonim ***** válasza:

8# A nagymamám azt üzeni bocs című könyve gondoltam ☺

Csak tudnám ki és miért pontozza le a válaszokat.

2019. febr. 25. 19:05
 14/17 A kérdező kommentje:

Nem én, de vannak sajnos ilyen elborult idióták, akik úgy pontoznak le mindent és mindenkit, mintha nem lenne holnap...

Köszönöm a válaszokat mindenkinek! Már vártam ezt a tehenes sztorit, állatokkal foglalkozó munkaköröm ellenére egyetlen Elza nevű tehénnel nem találkoztam még, bár gondolom rossz felén járok az országnak. Szerencsére ezek szerint nálunk leragadtak a Böskénél a gazdák.

2019. febr. 25. 19:14
 15/17 anonim ***** válasza:
Nyugi, nálunk nagymamam mondta a Rebeka névre hogy tehén név. Őt Borbálanak hívták.
2019. febr. 25. 19:58
 16/17 A kérdező kommentje:
Régen szerintem nagyjából minden névre rá lehetett húzni, hogy tehénnév. Kíváncsiságból megkérdeztem mamámat, nálunk volt a Juliskától kezdve a Zsófin át a Terkáig minden. Ha ebből indulok ki, minden nagymama korú nőnek tehénneve van.
2019. febr. 25. 20:16
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Iker lányaink Anna és Elza. 14 évesek, tehát jóval a mese előtt születtek. Mikor először láttuk a mesét jót nevettünk. Az iskolában sosem csúfolták őket
2019. febr. 26. 08:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!