A biróság az ujszülött gyermeket kinek adja ha az annyja kiskorú?
Sajnos volt gy 17éves barátnöm ! Én pedig 18 leszek ! És külön mentünk párkapcsolati okok miatt egy időre ! Valószinű hogy már külön is maradunk.Szóval mivel a barátnöm kiskórú még igy az anyja fogja átvenni a gyámságot igy ha én teszek egy apaságit akkor nekem nekem és az anyósomnak van 50-50%joga törvényileg ahhoz a gyermekhez !
De mi van akkor ha én nem mondok le arról a gyermekröl ? Ugyan ennyi erővel az én édesanyám is lehetne az ő gyámja !
Plusz nekik nincs ugy jövedelmük !
Nekünk van ! Nekem van havi 130ezres fizetésem ! Van jogsim ! Van autóm,És readásul nekem van saját házam is !
De nekik még saját házuk sincs talán majd albérletbe költöznek vagy valami ilyesmi .... Szóval értem hogy nem tilthatom ell és talán nem vehetem ell az anyjától 100százalékosan ?!
A válaszokat elöre is köszönöm !
Rosszak a körülmények !
Talán elköltöznek elbérletbe de az nem ér semmit mert egyiköjüknek sincs munka helye ! Az anyjának van annyi esze hogy ugy gondolja hogy 3lány plusz az én pici gyeremekem hónapi juttatásából fizdtnék a dzàmlákat iskoláztatják a gyereket és abból akkarnak élni
De ez lehetettlen egyszere megoldani annyi pici összegböl !
Szóval pénzügyileg ők a 0án vannak velem szemben !
Ráadásul nem rngednek apasági nyilatkozatot se rakni tehát a volt exem nek az anyjáé igy a 100százalékoy jog !
Magyarul letagadják hogy én vagyok az apa ! Sőt van rá esély hogy ell is tiltanának tőlle !
Akire neked szükséged az a gyámhatóság, bemész, elmondod ezeket, bemehet veled anyukád, ott segíteni fognak.
Ismerek olyan családot, ahol az apuka édesanyja lett mindkét unoka gyámja-holott ott nagykorú volt anyuka, volt háza és keresete is.
ott meg fogják tudni mondani, hogy válhatsz hivatalosan az édesapjává a születendő gyermeknek. Apasági nyilatkozatot te nem tehetsz, az édesanya ismer el téged a gyermeke édesapjának, azt az anyuka teszi, nem te. Ha nem tesz apasági nyilatkozatot, nyilván nem kényszeríthető...
Nem kényszeríthető, viszont az apa ugyanúgy indíthat pert az apaság elismeréséért, mint az anya. Ilyenkor dns vizsgálattal megállapítják ki az apa, és ennek fényében tárgyalják meg a láthatást, gyerektartást, elhelyezést.
Az előző jól mondta: ha tényleg annyira rossz a helyzet, neked kell elindítanod a folyamatot a gyámügynél. Ők nem fogják tudni maguktól, ha gond van.
A védőnő megvizsgálja a helyet ahová az anya haza tervezi vinni a gyerekét, de ha fel tud mutatni egy tiszta lakást és egy kiságyat melegvízzel, fűtéssel, haza fogják engedni. Magától nem tudja a kórház és a gyámügy, hogy a nagyszülő gyógyszerfüggő-e. A védőnő csak a körülményeket nézi, legfeljebb rákérdez, hogy kik fognak egy lakásban élni a babával. Ha komolyan magadhoz vennéd, neked kell intézkedned.
És az anyagi jólét érdekében hogy járulhatnak ell ?
Mondjuk mennyi az a havi összeg amiböl elltarthatnak egy gyeremeket !
Mert van egy 7éves kislány ! Van egy 14éves kamasz lány is
Tehát nem mehet ell dolgozni ! A babából kap pár kedvezményt meg a három gyermek után ha jól tudom talán 100ezret !
De annyiból nem lehet gondolom fenttartani egyereket plusz egy csecsemöt plusz a rezsit meg ha elmennek albérletbe azis
nincs ilyen havi összeg. ez társadalmi megegyezés, nincs ilyen havi összeg, emiatt 25 ezer a gyes, és 200 ezer az átlagfizetés.
Egyébként 150 ezer forint/fő a létminimum, ergo egy két gyermekes család, ahol egyedül neveli szülő a gyereket minimum 450 ezer forint kellene a megélhetéshez. No hát maradjunk abban, ezt meglehetősen kevesen tudják teljesíteni, talán még teljes családban is. Teljes családban is csak két nettó 300ezres fizetéssel.
MIvel állam határozza meg a minimálbért, nem nettó 300, illetve a szociális ellátások összegét nem firtathatja mennyiből élsz. Nem tudom átlagnyugdíj van e 150 ezer, ápolási, rokkantnyugdíj, munkanélküli,?????Ha számokérné barátnődet, akkor ő joggal mondhatná, kérem a 300ezret havonta tőled, GYESként, hiszen gyermek mellett nem tudok dolgozni, illetve majd ha dolgozom, a nettó 300-at garantáltan.
Ebben az esetben megkérdezhetné állam bácsi, na és miből élsz, addig nem. És nem is teszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!