Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyermekelhelyezes kinél? 2...

Gyermekelhelyezes kinél? 2 éves fiam apjával teljesen megromlott a kapcsolatunk, megoldhatatlan problémák. Egyszerűen nem tudunk együtt élni. Anyagilag ő jobban áll mint én. Elképzelhető hogy neki ítélik a fiunkat?

Figyelt kérdés
10 éve vagyunk együtt, nincs házasság. Sajnos őrülten buta és szerelmes voltam, rengeteg hitelt felvettem, mert ő elég sokat volt munkanélküli. Most a törlesztő részlet a fizetésem felét elviszi. Nem lenne alkalmas rá hogy ő nevelje a gyermeket, mert nem túl türelmes, szereti de neki egyszerre fél - 1 óra elég, mert kiakasztja. Nem rossz a fiam csak kicsi amit ő valahogy nem ért. Azóta vannak problémák hogy a fiunk nem evő-alvó picibaba, és igényli a figyelmet. Mindig a munka, meg a kollégák, mi csak utána jöhetünk. Tavaly nyáron elment egy babánk, de nem maradt itthon hogy vigyázzon a gyerekre míg orvosnál vagyok, mert nem tudott időben szólni a főnökének. Szóval vannak dolgai. Kell tartanom attól hogy elveszik a fiamat tőlem? Vagy a gyerektartasnal figyelembe veszik hogy a hitelt az együtt töltött idő alatt vettem fel?
2019. febr. 16. 04:32
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Anyukámmal lakunk a szülői házban. Még együtt lakunk az apával. De, a gyermek közös, de nem gondoltam hogy a szónak jelentősége van. Dolgozom október óta, ez az ami végképp elmérgesítette a helyzetet közöttünk, ugyanis ő maximálisan tiltakozott ellene. De muszáj voltam visszamenni mert a gyes+csp+apa fizuja kevés lett volna. Amit ő szeretne hogy egy olyan helyre menjek dolgozni, idezem:ahol nem veszik zokon, ha nem tudsz bemenni. A fiunk szeptember vége óta bölcsis, még egyszer nem volt itthon vele amikor a gyerek beteg lett. Amikor kérdeztem hogy miért nem, a válasz: mit gondoltál, itthon maradok vele 1 hétig? Szóval ezért nem alkalmas... Szereti a fiunkat de a maga módján. Amikor neki elég volt, akkor elég, és ha nem vagyok itthon, ráhagyja anyukámra, mert neki sürgős dolga van. Nem rossz ember ő, csak ne kelljen felelősséget vállalni semmiért. Ez nagyjából másfél éve van így hogy egyre jobban terhére vagyunk, míg pici baba volt nem is furdettem 4 hónapig mert ő akarta. Etette, tisztázta, elvitte sétálni. Most úgy kell könyörögni hogy kivigye az udvarra. Meg is mondta hogy én vagyok a hibás a családunk szétesése miatt, mert nem lett volna szabad visszamennem dolgozni, és ezért bíróságra viszi az elhelyezést. Napi 10 órában dolgozik, sokszor nem helyben, de annyi rokona van hogy lenne kire hagyni a gyereket. De a fiunk a legtöbbjét soha nem is látta még.
2019. febr. 16. 10:50
 12/19 A kérdező kommentje:
Ja és amikor az apasági nyilatkozatot írtuk az anyakönyvi hivatalban, ott azt mondták bejegyzett élettársi kapcsolat azonos neműek között van
2019. febr. 16. 10:51
 13/19 anonim ***** válasza:
Nem is értem, mi a kérdés, hiszen egyértelmű, hohy apuka nem akarja a gyereket nevelni
2019. febr. 16. 10:59
 14/19 anonim ***** válasza:
45%
10es nem tudjuk milyen hitel...és ha a közös élet miatt kellett felvenni, akkor igenis van köze hozzá!
2019. febr. 16. 11:35
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Bejegyzett élettársi kapcsolatot azonos neműek, regisztrált élettársi kapcsolatot férfi és nő köthet!
2019. febr. 16. 11:37
 16/19 anonim ***** válasza:
75%

14!

Mindegy milyen hitel és mire kellett felvenni. A kérdező vette fel, aki nem említette, hogy regisztrált élettársak lettek volna ergo NEM, HIVATALOSAN NINCS KÖZE HOZZA A PERTNERENEK, akkor sem, ha fejre állsz.

2019. febr. 16. 12:29
 17/19 anonim ***** válasza:
41%
Ha fejre állsz sem lesz igazad... 😊
2019. febr. 16. 14:08
 18/19 A kérdező kommentje:
Nekem nem az a lényeg hogy a hitelt fizesse ő is. Persze az lenne a fair, de erről már letettem korábban. Én csak a gyerekhez ragaszkodom. Remélem ha perre kerülne a dolog akkor ezt is figyelembe veszi a bíróság a jövedelmek számításánál. Mást nem tudok tenni. Sajnos ő ezt az egészet személyes sértésnek veszi. Egészen más családi háttérrel érkeztünk ebbe a kaocsolatba. Csak én bíztam benne hogy megváltozik.. De sajnos igaz a mondás, kutyából nem lesz szalonna
2019. febr. 16. 17:10
 19/19 anonim ***** válasza:

Szerintem nem túl esélyes, hogy ő kapja, és nem azért, mert "mindig az anya kapja", ez ugyanis nem igaz.

Viszont ha nálad helyezik el, az nem járna a gyerek részéről lakóhelyváltozással (gondolom), hiszen a TE szüleidnél laktok, feltételezem, hogy maradnátok ott, és apa költözne el.

Vagy például ha ilyen helyzet van, hogy mindkét szülő azt akarja a bíróságon, hogy nála legyen a gyerek, gyakori kérdés, hogy ki szokott vele otthon lenni, ha beteg. Na, még le is írtad, hogy nála elképzelhetetlen, hogy vele legyen ilyenkor.

Vagy például anyukád tanusíthatja, hogy ha az apjával is van a gyerek éppen, akkor is rövid idő után átpasszolja neki.

Szóval az elég könnyen alátámasztható, hogy a gyerek gondozását elsősorban te láttad el eddig is, az apja nem tudja és nem is akarja ezt megtenni. Emellett a lakhatásotok is biztosítva van, így igazából tényleg nem tartom valószínűnek, hogy ő kapná.

2019. febr. 16. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!