Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A GYED idejére jár a szabadság?

A GYED idejére jár a szabadság?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

2 éves kisfiammal vagyok itthon, most járt le a GYED-em és jön a kistesó.Folyamatos munkaviszonyom volt és most úgy beszéltük meg a főnökömmel,hogy kiveszem az eddigi szabijaimat (mintha dolgoznék) és mellette kapom a GYES-t.Csak azzal nem vagyok tisztába(és a munkahelyem sem :( ,hogy a GYED idejére jár-e a szabadság.

Utána mennék TÁPPÉNZre a baba születéséig.

Remélem érthető voltam valamennyire.

Kérem aki kompetens a témában válaszoljon.Köszi!

2010. júl. 1. 10:42
 1/7 anonim ***** válasza:
Igen jár.
2010. júl. 1. 10:51
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2010. júl. 1. 10:57
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Én úgy tudom, hogy a trehességi gyermekágyi segély teljes idejére és a GYED első évére jár.

2010. júl. 1. 11:19
 4/7 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Igen jól írtam. Megnéztem a Munka Törvénykönyvében (130§).
2010. júl. 1. 11:20
 5/7 anonim ***** válasza:
Szia! Épp tegnap kérdeztem erről a hr-esünket. Tgyás alatt jár a szabi, a gyed alatt viszont csak az első évre. Sajnos ez van.
2010. júl. 1. 11:43
 6/7 anonim ***** válasza:
iegn jár, ahogy az előttem írók írták, de a gyerek utááni évi 2 nap plusz szabit csak akkor adják ki ha az adott évben aláírtad, hogy kéred, ezt csak azért írom, mert velem kicsesztek, én ezt nem tudtam, nem is adták ki utólag mikor kivettem a szabikat a két gyerek között, azért plusz napok még jól jöttek volna....
2010. júl. 1. 16:06
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek...azért jó tisztában lenni a dolgokkal...legalább nekem,ha már a munkáltatóm sem tudja :)
2010. júl. 2. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!