Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A fiam nagyon rossz evő. Mit...

A fiam nagyon rossz evő. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A 3,5 éves fiam nagyon rossz evő. 7 hónapos koráig kizárólag anyatejes volt, utána 1,5-2 éves koráig főleg üveges bébiételeket evett. A mai napig csak kevés dolgot hajlandó megenni pl. tészta szósszal, leves, kenyér, sült krumpli, rizs, virsli, túrós béles, ilyenek. Az édességet/rágcsálni valót szereti, de nem mondanám, hogy nagyon sokat eszik belőle. Reggel és este iszik 3,5 %-os tejet.

Már mindent próbáltam, végső elkeseredésemben írok ide. Szerintetek is csak az az út marad, hogy vízen kívül semmit se adjak neki és akkor 3 nap múlva majd eszik? Többször próbáltam ilyet, ilyenkor egész nap nem eszik semmit, majd este kivesz a kenyeres fiókból egy szelet kenyeret és azt eszi magába.

Ma pl. egy pici fasírtot szúrtam fel a villára hogy megkóstoltassam vele, de ahogy közelítettem a szájához, már öklendezett is. A múltkor egy irinyó-pirinyó csirkemellet adtam neki, mire kihányta.

Szóval még olyan sose volt, hogy rántott húst/halat/krumplipürét/zöldségcsíkok/rántotta stb. evett volna. Sosem. :-( Gyümölcsből is csak az alma, körte, banán megy.

Gondolom, hogy én rontottam el, de nem tudom, hogy mit kellett volna/kéne csináljak. Amúgy nincs semmi baja, az orvos se mond semmit.

Segítsetek! Bármilyen ötletet szívesen fogadok!

2019. febr. 10. 14:58
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
105 cm, 20 kg? Hamarabb mondanám, hogy túlsúlyos, minthogy rossz evő. Inkább rosszul etetett.
2019. febr. 10. 16:18
 12/18 A kérdező kommentje:

Igen, már óvodás, ott se eszik szinte semmit.

Nem hinném, hogy túlsúlyos, de hogy rosszul etetem, az biztos.

Köszönöm a válaszokat mindenkinek, akkor majd lecsökkentem a tejet meg a nasit (akár nullára), meg kipróbálom az itteni tanácsokat.

Ha valakinek van még ötlete, ne tartsa magában! :-)

2019. febr. 10. 17:00
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Az en fiam is 3 eves mult. 2 eves koraba elkezdte ezt a nem akarok enni semmit. Valogat ezerrel. Amit elkezd enni abbol is epphogy valamit. Amikor mar ehes akkor eszik tobbet de nem viszi tulzasba pedig nem nasizik. Rantott husi abbol is csak amelyik nem csontos husbol van , sult krumpli, piritos kenyer vagy csak kenyer magaba. Ha mar kiakadok rajta mert nem akar enni a kezebe nyomok egy szelet kenyeret es azt megeszi en meg fogom a fejem :D kissebb koraba mindent megevett amit adtam neki nem valogatott. Kap multivitamint es arra gondoltam a benne levo b-vitamin hatha adna egy kis etvagyat neki de meg nem sok eredmeny szuletett. Remelem hamarosan fordul a kocka :)
2019. febr. 10. 17:36
 14/18 anonim ***** válasza:
Lányomnál pici korától az az elv, hogy mindent meg kell kóstolni. Csak egy falatot, ha nem ízlik, nem kell megenni, de kóstolja meg és mondja úgy hogy nem ízlik.
2019. febr. 10. 18:16
 15/18 anonim ***** válasza:

Az enyém 7 éves 128 cm és 21 kiló, válogatós kb ennyifélét evett annyi idős korában, mint a kérdezőé, de mindig épphogy elérte a minimális súlyt, amit kellett az éves státuszokra. Ez a súly egy három évesnek szerintem sok, lehet kevés féle ételt eszik, de abból sokat, legalábbis valószínű nem a tejtől hízik.

Én nem erőltettem, semmi értelme nem lett volna, inkább éhezett volna napokig. A válogatósság most is megvan, jönnek új kedvencek és van amit régen megevett, de most már nem. Nem beteges és bízom benne, hogy fog ez még alakulni. Beletömni nem tudom, van amit hajlandó megkóstolni és nem ízlik neki. De van, amit még megkóstolni se hajlandó. Az enyém az a gyerek, aki mèg az édességben is válogatós.

2019. febr. 10. 19:26
 16/18 anonim ***** válasza:
74%
Hát ne haragudj,de 3,5 évesen a 20 kg inkább sok,mint kevés. Az én 6,5 éves első osztályos gyerekem 18kg. Na ő nagyon rossz evő,nem akar enni szinte semmit. Szerintem te nem tudod mit jelent,ha a gyerek igazán rossz evő,de nem is kívánom,hogy még tudd,mert borzalmas.
2019. febr. 11. 09:09
 17/18 anonim ***** válasza:
0%

Persze hogy nem tudja.

Nála azt jelenti rossz evőnek lenni, hogy a gyereke nem azt eszi, amit ő ideálisnak gondolna. Ugyanakkor a szart is ő teszi elé.

A többségnek ezt jelenti a rossz evő. És erre tényleg hatna, ha nem tenne elé csak "jó kaját", idővel ráfanyalodna.

Míg valóban rossz evőnél nem működik "dz van, nem kapsz mást", mert inkább éhenhal.

2019. febr. 11. 10:15
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2019. febr. 11. 10:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!