Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Meg tudom változtatni a...

Meg tudom változtatni a lányom nevét?

Figyelt kérdés
Most 8 éves. Mikor született, azt mondta a kórházban a nővér, aki írta össze, hogy mi lesz a nevük, hogy nem lehet a Kittit y-nal írni. (Kitty) Állítólag beírta y-nal, mégsem így lett. De van ismerősöm, aki szintén y-nal írja a nevét. A lányom is szeretné,(a suliban y-nal írja) de az anyakönyvi kivonaton i-vel szerepel. Lehet valamit tenni?
2008. nov. 8. 08:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
72%
Ezen nem lehet, azok írhatják így, akik tudják bizonyítani, hogy nem magyar származásúak.
2008. nov. 8. 10:14
 2/11 A kérdező kommentje:
Biztos, így van? Mert akkor milyen alapon adhatnak pl a romák külföldi, sokkal bonyolultabb neveket. Ez meg csak egy betű lenne. Nem értem...
2008. nov. 8. 10:42
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Az MTA foglalkozik ezzel, hozzajuk lehet kérvényt benyujtani. Tudtommal is csak Kitti van, és Kitty nincs, de ez igazabol semmit sem jelent.
2008. nov. 8. 11:26
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Sajnos Mo-on nem lehet manapság már a keresztnevekben az Y-t használni, csak ha igazolni tudod, hogy te vagy a férjed külföldi. Régen könnyebben engedélyezték. Én Kyrának szerettem volna hívni a lányomat, de csak Kirának vagy Kírának engedélyezték. Itt található meg a most érvényben lévő női keresztnevek. [link]
2008. nov. 8. 12:56
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Első válaszoló vagyok. Persze, lehet külföldi nevet adni, de csak fonetikusan leírva, mint pl. Dzsesszika, Dzsásztin, Kimberli, Peggi, stb. Ezek mind bejegyzett nevek, de nem lehet őket úgy írni hivatalosan, ahogy eredetileg kell.
2008. nov. 8. 13:10
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Elég szomorú, hogy nálunk ez így működik. :(
2008. nov. 8. 13:30
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is idegen eredetű nevet szerettem volna adni a kisfiamnak, de két ipszilon is szerepel benne, ezért nem lehet :(

Gyanítom ez a Kitty esetében is így lenne :(

2008. nov. 8. 19:10
 8/11 anonim ***** válasza:
Az én kislányom Ketrin és a nevét meg így kell irni(Katrin)és ez sem magyar név,én mikort szültem a dokinak montam hogy hogy szeretném a nevét le írva és meg engette,de fölháborítonak tartom hogy nem minden nevet engedélyeznek és úgy ahogy szeretnénk.én úgy hallottam hogy lehet kérvényezni csak azt nem tudomhogy hol.ha netán meg tudom akkort majd meg írom.Üdv mindenkinek.
2008. nov. 14. 13:01
 9/11 anonim ***** válasza:

hát én is kitty vagyok Y-nal.

így van anyakönyvezve is. akkor engedélyezték(nem olyan régen) a húgomnál már 2év múlva nem engedélyezték neki.

szóval én kitty vagyok, tehát ilyen név LÉTEZIK.:D

2009. dec. 27. 15:56
 10/11 anonim ***** válasza:
Nem írta senki, hogy nem létezik a név. De már nem lehet így anyakönyveztetni.
2009. dec. 27. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!