Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha van rajta sapka, az a baj,...

Ha van rajta sapka, az a baj, ha meg nincs akkor meg az?

Figyelt kérdés

Tényleg ennyire kiélezett ez a téma az anyasággal kapcsolatban? 15 hetes kismama vagyok, de már megkaptam, hogy felelőtlen anya vagyok... Ha beszedek egy gyógyszert, akkor azért, mert a gyógyszerek mérgek, és mérgezem a gyerekem, ha nem veszem be, akkor meg azért vagyok felelőtlen, mert a gyerekem érdekét szolgálja...

Ha felteszek egy kérdést, akkor azért vagyok felelőtlen, mert egyáltalán megfordult a fejemben a kérdés. Mintha egyes édesanyák úgy jöttek volna a világra, hogy mindent tudtak a várandósságról és a gyereknevelésről 18 éves korig.

Miért van az, hogy ebben a témában az emberek egy része képtelen kulturáltan válaszolni egy tapasztalatlan kismama kérdéseire? És egy kérdés miatt már "szegény gyerek" meg "felelőtlen anya" jön...

2019. jan. 12. 16:11
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer meg kell tanulni disztingválni. Nem kell minden jöttment hülyének a véleményét figyelembe venni egy internetes fórumon. Ha terhes vagy, akkor felnőtt nő vagy, csak el tudod dönteni, hogy be kell-e szedned egy gyógyszert.
2019. jan. 12. 16:18
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Volt egy cikk anno ami erről szólt.

A gyereknevelés pont egy olyan téma amiről mindenkinek határozott véleménye van és ha a másé kicsit is eltér akkor már ferde szemmel néznek rá. Én már kaptam azért is mert vettem övterelőt, mert minek azt, ha baleset van úgyis szétplaccsanok, de azért is kaptam mert nem tervezek dokit fogadni, de van akitől már jó előre azt is megkaptam, hogy csak fiút szülhetek (én is 15 hetes vagyok, még nem tudjuk a nemét), és lehetne még sorolni.

Szóval ezt nem lehet jól csinálni :)

Itt a cikk egyébként:

"Mindenki szaranya, csak nem tud róla".

[link]

2019. jan. 12. 16:26
 3/5 anonim ***** válasza:
34%

Azert meg lehet itt nezni milyen kerdesek vannak, pl . a ma reggeli aki nem tudta, hogy a hugycso es a huvely az ket kulon lyuk ...

Legyen mar egy alapveto intelligencia ha az ember gyereket vallal.

A gyogyszerrel kapcsolatban, ott a betegtajekoztato, el kell olvasni. 10 eve nyomatjak a reklamokban, hogy " olvassa el a betegtajekoztatot ".

Most aki ezek utan is megkerdezi arra mit lehet mondabi ?

2019. jan. 12. 16:27
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Mindig lesznek, akik a hozott döntéseidet kritizálni fogják. Mindig. Nagyon kiélezett, mert mindig lesznek "ősanyák", akik mindig mindent jobban tudnak nálad. Mindig lesz valaki, aki az adott irányzatnak megfelelően "meg akar téríteni" -jönnek majd az igény szerint szoptatósok, a hurcibabások, a mosipelusosok, a vegánok, a négy éves korig szoptatók, az oltásellenesek, a bioanyukák, a nyilvánosan szoptatók, a tápszerellenesek ésatöbbi (mielőtt valaki rászáll: nem ítélek el senkit aki ezeket követi, szíve joga!) - és mindig hülye leszel valamiért, amit nem úgy csinálsz, ahogy ők. Nem szabad elkeseredned emiatt! Az okos tanácsokat tapasztaltabb anyukáktól, orvostól, védőnőtől, saját anyukádtól meg lehet és kell is fogadni, de a lényeg, hogy mindig úgy csináld, ahogy te a legjobbnak érzed és ítéled meg. A te gyereked lesz, nyilvánvalóan a legjobbat akarod majd neki, és pont ezért az lesz a legjobb, ahogy a te szociális környezeted, józan paraszti eszed és anyai megérzésed diktálja. Nem szabad ezeket a "szaranya" fenyegetéseket felvenni, ereszd el a füled mellett, lépj tovább és élvezd most a terhességet és majd a picivel töltött minden pillanatot! Én már a végén járok, de abszolút átérzem, amit most élsz át.
2019. jan. 12. 16:27
 5/5 anonim ***** válasza:

Volt konkrétan olyan kérdésed, aminél így reagáltak?

Amúgy 30-40 válasz között természetes, hogy akad ilyen. Ha nem több 5-6 válaszolónál, akkor nem érdemes foglalkozni vele. Persze néha eluralja a véleményeket az, hogy sokan rosszul érzik magukat a bőrükben és nekiállnak szapulni mindenkit maguk körül. Ez őket minősíti.

Konkrétan a gyógyszerszedést illetően SENKIRE NE HALLGASS! Ne nevenincs laikusok véleményét kérdezd, hanem KIZÁRÓLAG orvos vagy gyógyszerész véleményét fogadd meg!

2019. jan. 12. 18:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!