Külföldi anyukák, tudnátok segíteni?
Azokhoz szólna a kérdésem,akik pici gyerekkel és férjükkel költöztek külföldre,és még nem dolgoznak az adott országban.
Nálam is ez a helyzet..mivel nem igazán vagyunk közösségben ritkán kell használnom,nincs gyakorlatom,és nem megy amikor kellene használni..Írásban nagyon sok mindent megértek,de hallás után 5ször vissza kell kérdeznem mire felfogom,nincs ráállva a fülem.
Nektek mennyire megy a nyelv?Mennyit tanuljátok?Valami ötlet,hogy jobban menjen?
Jelen! 🙋♀️
Spanyol férjem van, itt élünk. A spanyolom amikor kiköltöztünk éppen csak társalgási szinten volt, nem nagyon mertem beszélni de főleg nem a férjemmel mert folyton javítgatott (ami amúgy hasznos) mert ez engem nagyon stresszelt.
Nekem annyiban volt szerencsém, hogy ő ugyan rengeteget dolgozik de engem bevitt társaságba akikkel napi szinten találkozom és mindenki tudta, hogy én vagyok a magyar lány a cuki spanyollal. Nagyon türelmesek voltak velem, még amikor háromszor kérdeztem vissza is szépen elismételték lassan a mondatot és nem néztek akkor sem hülyének ha valami butaságot mondtam. Amikor elkezdtem bátran beszélni akkor elkezdtek néha javítgatni de nem bunkó módon hanem kedvesen magyarázva. Pár hónap alatt folyékonyra fejlődött a spanyolom, mostmár úgy beszélek mint magyarul, a kisfiammal is sokat gyakorolunk mindkét nyelven. Tanulni én bevallom nem tanultam direkt, a gimiben tanultam meg alapszinten a heti 2 óra alatt és utána csak figyeltem az anyanyelvieket, analizáltam, összeraktam. Én nem vagyok képes leülni egy könyvvel és tanulni főleg nem az izgő-mozgó másfél évessel. Nekem az a tippem, hogy próbálj meg esetleg társaságba menni valahova és beszélni. Az akcentusod azonnal el fog árulni, tudni fogják hogy nem anyanyelvi vagy és a legtöbbször nagyon segítőkészek és türelmesek az emberek mert cukinak találják ha valaki az ő nyelvükön próbálkozik, én nem találkoztam senkivel aki gonoszkodott volna. A másik, hogy nekem a telefonomtól kedzve mindenem spanyol nyelvre van állítva így teljesen rá van állva az agyam és gyakran találkozom új szavakkal is. Sok sikert és legyél bátor. :)
Akkor vissza kérdezel ötször. Nem írtad, hol van az a külföld, de kb mindenütt van önkéntes munka, ahova keves nyelvtudassal is jelentkezhetsz és gyakorolhatsz. Nézheted a tvt, hallgathatod a rádiót az adott nyelven.
Én önkéntesek alltal szervezett nyelvtanfolyamra jártam és önkénteskedtem egy öregek otthonában
Igaz még a kétezres évek elején jöttem, de az elején meg kell tanulnod , mást nem tudsz csinálni , nem megy magától a fejedbe. Ha nem jársz közösségbe , akkor menjél nyelviskolába.
A tv adást felirattal nézd az is nagyon sokat segít. Ha a gyerekek majd iskolába járnak, akkor tudsz tanulni velük ahogy ők tanulják a szavakat majd tanulod te is.
Akárki akármit is mond , a biztos nyelvtudáshoz évek kellenek, én most 15 év után már azt érzem , hogy biztosan beszélek, de értelemszerűen anyanyelvi szinthez egy élet sem elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!