Ki igényelheti a Gyest?
Figyelt kérdés
Ha pici megszületik és kérem a Tgyást és lemondom a nagynál a Gyedet, akkor apa is megtudja a nagynál igényelni a Gyest? A Gyest azonnal is meg lehet igényelni, ahogy nála lemondom a Gyedet, vagy meg kell várni, hogy betöltse a 2 évet és utána? Akkor így lehetséges, h apa kapja a nagy után a Gyest én meg a pici után a Tgyást?2010. jún. 28. 08:39
1/3 anonim 

válasza:

szerintem a 2 kizárt. mindig a legkisebb után kell igényleni az aktuális ellátást. tehát Tgyás, utána Gyed majd Gyes. Egy családon belül nem lehet minden gyerekre egyszerre mindenfélét igényelni. Te vagy otthon a kicsivel, te kapod a legmagasabb ellátást. Apa is a család tagja, szerintem nem mehet el gyesre, ha Te vagy otthon
2/3 anonim 

válasza:

Csak az egyiket lehet. Ha a kisebbik után kapod a Tgyás-t, akkor a nagy után nem lehet gyes-t igényelni, sem neked, sem az apukának.
Amúgy a gyed-et ha lemondod, akkor a gyes bármikor igényelhető, nem kell megvárni vele a két éves kort.
3/3 anonim 

válasza:

Ahhoz, hogy a kicsinél igényelhesd a Tgyás-t mindenképp le kell mondanod a jelenlegi Gyed-ed, még-ha azt másik baba után kapod is. Egy háztartáson belül 1 ellátás jár, mindegy hány gyerek van, arról viszont te dönthetsz melyiket kéred. Tehát a nagyobbik után igazából semmit nem kaphatsz a Tgyás igénylésével és apa sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!