Ti szoktatok anyagilag segíteni a nagy családosoknak? 5-10 gyerekeseknek
Karácsony előtt folyamatosan vannak adományozási felhívások, ahol nagycsaládosok előadják a szomorú történetüket és adományt kérnek.
Ti segítetek ilyenkor?
A 9.es hozzászólótól kérdezem, hogy hol van az a gazdag önkormányzat, ami ennyi mindent ad? Odaküldöm a nyomorgó, jobb sorsra érdemes ismerőseinket. A felsoroltak közül ugyanis csak az óvodai ingyenes ebéd, ami állami juttatás, ha a többit is kapják, akkor annak önkormányzatinak kell lennie.
Bocsánat az OFF-ért!
"ingyen étkezés oviban, iskolában, nevelési szünetben, nyáron"
Iskolában 50%-os étkezés van. Ingyen és a nevelési szünetben a rászorulók kapnak.
"ingyen tüzifa" -- hol, mikor, kinek? mint írtam, 5 gyereket nevelőnk, még nem kaptunk. De ismerősüktől sem hallottam.
"ingyen helyi bérlet"-- nem ingyen, hanem kedvezménnyel, nem helyi, hanem MÁV és Volán, feltéve, ha legalább 3 saját gyereked veled van
"ruhaosztás" -- ilyen van, felénk civil szervezetek szervezik, általában nem csak nagycsaládosoknak, szóval ez nem állami, nem önkormányzati
"havi 10 ezer értékű szárazétel csomag minden még közösségbe nem járó gyerek után"-- nyilván ez is rászorultsági alapon, de valószínűleg ez is helyi kezdeményezés
"ingyen nyári táborok, étkezéssel" -- ?? Erzsébet táborokra gondolsz?
"lakhatási támogatás"-- nyilván rászorultsági alapon
"gyermekvédelmi támogatás" -- nyilván rászorultsági alapon
"karácsonyra, mikulásra, húsvétra édesség és játék a gyerekeknek" -- max. civil szervezetek, egyházak akciójaként
Én tudom, hogy a nagycsaládosok között is vannak felelőtlen, lusta emberek, de ne vegyük már őket egy kapal alá!
A legtöbb felsorolt támogatást nem azért kapja valaki, mert nagycsaládos, hanem mert rászoruló. A két dolog nem ugyanaz.
Ami támogatás van, az az ingyen ovis és 50%-os iskolai étkezés, a MÁV/Volán kedvezménye, valamint az adókedvezmény. Közel 22 éve vagyunk nagycsaládosok, de mást még nem kaptunk (nem is kellene, megvagyunk nélkülük).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!