S. O. S.! Alkoholos csokit ettem és pár percre rá szoptattam, lehet valami baja a babámnak? :' (
Szerintem nem lesz gond emiatt. Egyrészt még a te szervezetedbe sem szívódhatott fel ilyen rövid idő alatt, másrészt egy ilyen bonbonban csak nagyon elenyésző mennyiség van. Közel sem olyan, mintha megittál volna egy felest...
Sógornőm simán megivott egy-egy sört úgy, hogy szoptatott. Az azért sokkal nagyobb alkoholmennyiség, mint 2 bonbon.
Szóval szerintem nyugi, egész biztosan semmi baja nem lesz!
Hogy a későbbiekben se kapj frászt, itt van néhány tény:
- az alkohol ugyanúgy kiürül a tejből is, mint a vérből, tehát csak az alkoholfogyasztás miatt nem kell fejni
- a legmagasabb véralkoholszinted a fogyasztás után kb. 30-60 perccel a legmagasabb, tehát vagy fél órán belül szoptasa, vagy egy órán túl
- a tejedben az alkoholmennyiségnek kevesebb, mint 16%-a fog megjelenni
Mindezek után alkalmanként egy kis egész pohár bor is belefér, alapvetően inkább az a legfontosabb, hogy beszámítható légy a saját mércéd szerint, a reakcióidőd ne lassuljon, vagy ne legyél ilyenkor egyedül. Én 2016 júniusában szültem, és szilveszterkor ittam először egy kicsit, viszont annak a picinek is sokkal erősebb volt rám a hatása, mint korábban :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!