Valaki segítene nekem CSED-del kapcsolatban?
Munkahelyem elvileg nem tb kifizető hely, legalábbis a könyvelő szerint;
Azt mondta így a cégnek semmi dolga velem a továbbiakban. Viszont olvastam foglalkoztatói igazolásról stb.
Szóval valaki tudna segíteni, ha nem tb kifizető hely a munkahelyem, akkor hogyan kell a csedet igényelni?
Igen most utána néztem és látom hogy csak elektronikusan lehet kitölteni az igénylést, de ezt én nem tölthetem ki? Nem intézhetem én?
Az a baj hogy annyira bénák nálunk a könyvelők, hogy félek el fogok esni a csedtöl mert nem lesz idöre kész..:S
Köszönöm!
A többi papírt, mint pl családi pótlék, anyasági, én intézem igaz? Azokhoz nem kell semmi a munkáltatótól?
És még annyiban tudsz segíteni hogy a csednél van-e határidő? (Pl szülés után x napig nyújtható be a kérelem)
Érdemes lenne a céggel egy papírt aláíratnom hogy megkapták tőlem a kérelmet hogy igényeljék nekem a csedet..? Nem tudom hogy "biztosítsam" be magam,
Pl párom - ő is a cégnél dolgozik- a táppénzét nem kapta meg, de adóznia kellett utána, szóval érdekesen működik a cég.. ilyenkor nem tudom mi van, vagy hova tudok menni ha nekem is ilyen problémám lesz.
A többit már te intézed anyaságit stb.
Ha jól emlékszem személyesen leadhatod magát CSED kérelmet a kormányablaknál és csak a munkáltatói igazolás kell online de ez nem biztos. Ha így van akkor tudod bizonyítani, hogy miattuk nem kapod meg a pénzt.
Ha mindent nekik kell leadni akkor tényleg jobb ha aláíratsz valamilyen átvételi elismervényt mert ha pl. szülés előtt 28 nappal kéred akkor a kiskönyvedből kell adnod nekik fénymásolatot a szülés várható időtartamáról.
Úgy tervezem hogy szülés után igényelném, 2-ra vagyok kiírva, de addig is bármikor jöhet a fiam.. csak azt nem tudom hogy nem-e csúszok ki az időből emiatt..
Úgy látom már csak elektronikusan lehet kitöltetni, szóval holnap felhívom a hivatalt azért megkérdezni, hogy hogyan működik ez, mert a cég könyvelője nem tudja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!