Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyire viseli meg a gyereket...

Mennyire viseli meg a gyereket a költözés?

Figyelt kérdés
A fiúnk akkor lesz 17-18 hónapos,amikor költözünk. Tapasztalatokra lennék kívancsi meg tanácsokra. Hogyan viseli egy ilyen korú gyerek? Mire kell esetleg figyelni? Soha nem költöztünk nekünk is új lesz a helyzet. Az autóút max 3 órás lesz. Kicsit tartunk tőle mit vált ki belőle.

2018. nov. 25. 12:53
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm,aki értelmesen válaszolt. ☺

Aki meg azzal jön,hogy nem emlékszik...Nyílvan már nem emlékszel rá,de akkor abban a korban is felfogja a gyerek az újdonságot.. Nem egy tárgy a gyermek és nem is agyhalott,hogy ne fogja fel a világot. Akinek van gyereke az nyílván érti miről beszélek! A gyermek is értelmes élőlény és megszok dolgokat helyeket akár mekkora. Nyílván egy 3 hónapos nem fogná fel szinte semennyire,de egy másfél éves gyerek már igen is felfogja ami körülötte zajlik.

Nagyon köszönöm remélem minden jól fog menni. Az elején én vagy az apja a szobájában alszunk,ha látjuk,hogy igényli. Ment a zöld kéz.

2018. nov. 25. 15:53
 12/13 anonim ***** válasza:
57%
Nekem nagyobb volt a gyerekem, amikor költöztünk, már óvodás, egy mesével próbáltam felkészíteni. Van egy nagyon aranyos mese egy kislányról, akinek elmondják a szülei, hogy el fognak költözni, és hogyan búcsúzik el a régi szobájától, például még az ismert szakadástól is a tapétán, a szörpfolttól a szőnyegen, stb. hogyan köszön az új szobájának, milyen régi dolgok kerültek át az új szobájába, például a kiságya, az ágya fölötti csillagok, üdvözölte az új tapétát, stb. Nem tudom, a te kicsid mennyire szereti a meséket, de ha kedvesen beszélve, mesélve felkészíted egy kicsit, lehet, hogy könnyebben viseli majd. (Ez a mese az Édes álmok című könyvben van, nagyon ajánlom, mert egy csomó érzését és szorongását feldolgozza a gyerekeknek nagyon aranyos mesék formájában, úgy kb. 3 éves kortól ajánlanám elsősorban.)
2018. nov. 25. 20:10
 13/13 A kérdező kommentje:
Őt még nem igazán érdeklik a mesék. Szoktam olvasni amíg autózik a szőnyegen. Viszont amit leírtál az nagyon aranyos. Nekünk sem lesz könnyű a költözés sok emlék köt ide. Az új szobájaban is fent lesznek azok a képek amiket szeret. A bútorai is azok lesznek így otthonosabb lesz neki. Köszönöm a válaszod. ☺
2018. nov. 27. 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!