Miutan elkezd szavakat mondani, ismetelni, kb mennyi ido mire beszelni is fog?
Ez teljesen változó és mia normális? Van ugye, aki rögtön kerek, összetett mondatokban beszél, pedig előtte semmit nem mondott (egyik gyerekem), más gyerek meg sokáig mondhatja a szavakat rövidítve, átköltve, a mondatokat másképp ragozva... stb., és hát ovi kiscsoportban is mindig akad, akit nagyon nehezen lehet érteni beszédhiba miatt.
Azért ha ezt az 50 szót szépen mondja, szerintem valószínűleg 1-2 hónapon belül eljut az érthető, mondatokban való beszédig.
Annyira változó, hogy lehet 2 hónap vagy fél év is.
Nálunk a feljődés minden téren úgy alakult, hogy kettőt léptünk előre, egyet hátra. Beszédnél pl. 22 hóbaposan mondott kb 50 szót, aztán mintha elfelejtette volna őket. A 2 éves státuszra elvileg 20 szót kellett volna mondania, de akkor pont nem használt annyit sem. Már nagyon ideges voltam, aztán egy hónap múlva elkezdett mondatokban beszélni és onnantól már nem volt megállás, hatalmas szókincse lett, nem tudtam számolni sem, be nem állt a szája. De minden gyerek máshogy fejlődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!