Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tetszik nektek a Dália név?

Tetszik nektek a Dália név?

Figyelt kérdés
Ti adnátok a gyereketeknek ezt a nevet, ha nem miért nem? Hallottatok már olyan személyről, akit így hivtak?

2018. nov. 2. 17:47
1 2 3
 11/22 anonim válasza:
0%
Nem túl pozitív ilyen nevet adni a gyereknek, legalább is én tapasztalatból mondom hogy nem adnám.... A tapasztalat pedig hogy nekem is hasonlo nevem van ami kétértelmű,és hát emiatt elég sok cikizèst kaptam ami meg is keseritette a gyermek korom, ezáltal főleg a mai világban igen szép név de én a saját gyerekemnek valami egyedibb nevet választanék, ami nem köthető semmihez, pl nem adnék ilyent hogy virág, dália, karol, jázmin, Piroska stb... De egyèpkent nem csúnya név csak a gyerekre nézve nem túl pozitív a mai világban. :)
2018. nov. 5. 06:05
 12/22 anonim ***** válasza:
72%

Nekem tetszik, mert szép és nőies név. Egy nagson komoly és nagyon szép nőt képzelek hozzà. Ismertem régebben egy Dàlia nevű hölgyet, nagyon illett hozzá és számomra nagyon pozitív személy volt.

Nekem ez egy szép virágnév, a dàlia viràg jut róla eszembe,ami az egyik kedvenc virágom.

Az pedig hogy sokaknak a gyilkosság jut róla eszébe,háát... Először a Fekete Dália néven elhíresült hölgyet Elizabeth Shortnak hívták, és Dalia-nak,életében nem is használta ezt a becenevet, a halála után ragasztották rá.

Aztán nem is egy Elizatbet nevű kislányt ismerek, azzal senkinek nincs baja,pedig ez az igazi neve a" Fekete Dáliá"-nak.

Másodszor bármilyen nevet adhatsz, sosem tudod mikor kerül a köztudatba egy olyan nevű negatív ember vagy aki szintén gyilkpsság áldozata lett.

Pl. ott a felgyújtott Pénzes Henrietta , akkor Henriettának se nevezze senki a lányát. Vagy ott van a Bándi Kata -gyilkosság. Ennek ellenére a Katát is gyakran adják . A soroksári futónő keresztneve Krisztina volt, az unokahúgomnak ez a második neve anyukám után, most nevezzük át a kislányt ? Vagy a nemrég meggyilkolt sólyi kis Adrienn...Mindenki át fogja nevezni a lányát, aki Adriennek nevezte el? Vagy a Fanni is népszerű, pedig ott van VV Fanni, aki prostituáltkén "dolgozott" és meggyilkolták.

Szóval sosem tudni mikor,melyik név kerül negatív beállításba. Pár év múlva úgyis bekerül a médiába egy meggyilkolt/egyéb rossz hírű Hanna,Zoé,Lili,Mira stb.mire a lakosság nagy része ezeket a neveket fogja viselni. És minél többen viselnek egy nevet annál többen lesznek negatív személyek.

2018. nov. 5. 08:41
 13/22 anonim ***** válasza:

Nekem is a Fekete Dália sztori jut eszembe :S

És igen, a Délia szebb, első és harmadik lányomnál fel is merült, de végül más lett a befutó. (Pedig még kérdést is írtam ki :D)

2018. nov. 11. 16:34
 14/22 anonim ***** válasza:
75%
Nekem tetszik a Dália név. Nem ismerek senkit ilyen névvel.
2018. nov. 20. 03:28
 15/22 anonim ***** válasza:
0%
Férjemnek van egy ukran kollegaja. Na azt hívják pont igy
2018. dec. 8. 13:13
 16/22 anonim ***** válasza:
0%
Ja, és soha nem adnam a gyerekemnek, mivel a fiam nem ukran
2018. dec. 8. 13:13
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó:

Még jó, hogy SVÉD eredetű, NŐI név...

[link]

2018. dec. 8. 13:49
 18/22 anonim ***** válasza:
0%
Utolsó nekem tok mindegy mit linkelsz be. A férjemnek volt egy kolleganoje azt hívtál így, és o ukran volt.
2018. dec. 8. 16:11
 19/22 anonim ***** válasza:
59%

Szerintem nagyon szép én biztos adnám a kislányomnak. Ritka és jó a hangzása is.

Liának becézném, ami szintén szép név.

2018. dec. 8. 16:16
 20/22 anonim ***** válasza:
0%
Ronda.
2019. jan. 31. 16:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!