Milyen anyagi háttér szükséges?
Olvasgatva a kérdéseket, elgondolkodtam valamin. Érdekelne, hogy szerintetek mi az a jövedelem, tartalék és vagyoni helyzet, amivel nyugodtan, nem szorongva a holnaptól, de nem is fényűzően lehet 1, 2, esetleg 3 gyereket vállalni?
Azaz, mi a kiegyensúlyozott polgári léthez megfelelő anyagi háttér?
Olvastam már itt olyat, hogy nettó 340-re vállaják a negyediket, egy keresővel, de olyat is, hogy fél millió alatt nem lehet nyugodtan megélni.
Szerintetek, mi a valós kép?
Hangsúlyozom, nem arra gondolok, hogy mit lehet megoldani, ha szűkölködik az ember, hiszen a szükség nagy úr. Hanem a kényelmes élet feltételei érdekelnek, ami még nagyon messze van a gazdagságól.
Köszönöm, ha válaszolsz.
4
Megkérlek, hogy ezt a bunkó beszólogatást ne ennél a kérdésnél add elő. Láthatólag fogalmad sincs arról, milyen az, ha egy CSALÁDBAN KÖZÖSEN nevelik a gyerekeket. Értelmezhetetlen a firkálmányod és irreleváns is.
Köszönöm, nagyon érdekes szempontokat hoztok be sorra, kedves többi hozzászóló.
Nem azt kell nézni mennyi a havi összbevétel, hanem hogy mennyi a kiadás.
Hiába keres valaki éppen jól, ha a hitelét is hitelből fizeti.
Vagy olyan életszínvonalon akar csak élni amire a fél fizetése rámegy, de nem adja lejjebb.
Ezen az oldalon is vannak igen akik kevésből is úgy érzik mindenük megvan, de olvastam már olyat is ahol külön-külön megvan az átlag feletti fizetés mégsem érzik úgy hogy telne mindenre.
Tehát ez egyéni, úgy gondolom.
Ne mások igényeire alapozz.
Off leszek, bocsi:
Kedves 3. hozzászóló! Nagyon érdekelne ez a hely, ahol 300.000Ft-ból megúszhatnánk a nyaralást úgy, hogy nem kell főzni, és korlátlanul fürdőzhetünk is. Akár priviben is, de meg lehetne tudni az elérhetőségét? Előre is köszi!
On: Nekünk 3 gyerekkel jelenleg 640.000Ft a bevételünk. Gyeden vagyok és félállásban dolgozom. Piszok nehéz néha összeegyeztetni a dolgokat, de engem jobban zavarna az, ha csak egy lábon állnánk. Mindenre jut, félre is teszünk nem keveset.
Ezen az oldalon mindenkinek több százezer a fizetése, ő maga programozó, doktor, tudós, űrhajós...stb.
Szerintem akár két szakmunkás minimálbérre is lehet vállalni gyereket.
A legfontosabb az hogy biztos lábon működő, több éves harmonikus kapcsolatod legyen (nekem a házasság is feltétel a gyerekhez, de most nem ez a fő kérdés), mind a kér félnek legyen legális min. szakmunkás bére, megoldott legyen a külön lakhatás a szülőktől. Nekem ezek a legfontosabbak ahhoz, hogy szüljek.
8
Hangsúlyoztam, hogy nem az a kérdés, hogy milyen kevés pénzből lehet megoldani, hanem hogy mi a kényelmes anyagi helyzet alapja.
Azt meg nem értem, honnan vetted, hogy kinek mi a szakmája.
6
Nem másra alapozok, sokkal inkább a vélemények érdekelnek, hogy hol kezdődik a kényelmes élet, anyagi értelemben, hogy mi erről a közvélekedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!