Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 2012 Gyesről van valakinek...

2012 Gyesről van valakinek pontos tudomása?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Arra lennék kíváncsi,hogy ha én idén nyáron szülök,akkor ugye nekem pont 2012 nyárig szól a Gyesem a mai állás szerint.Valaki tud e esetleg róla,hogy ezt akkor meghosszabítják e majd 3 évre vagy kérvényezni lehet e majd?Vagy én nekem mindenféleképpen csak 2 évig jár majd?

2010. jún. 24. 11:53
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen meghosszabbítják, megkapod a 3.évre is! Azt nem tudom, hogy ezt külön kérvényezni kell-e vagy automatikus lesz.
2010. jún. 24. 12:09
 2/7 anonim ***** válasza:
Senkinek nem lehet erről pontos tudomása, mivel ez még csak egy törvény tervezet. Még csak benyújtva sem volt, nem szavaztak róla. A jelenlegi hatályos törvények szerint 2 évig kapod majd. Ha, és hangsúlyozom azt, hogy "ha" megszavazzák azt a törvénytervezetet, amiről a Fidesz nyilatkozott, akkor 3 évig jár majd. Ha nem, akkor marad a 2. A tervek szerint automatikus lesz a dolog, tehát nem kell majd külön kérvényezni. Persze ez most még csak egy terv.
2010. jún. 24. 12:29
 3/7 anonim ***** válasza:
0%

Ahogy én hallottam, csak tervezik, hogy visszaállítják.

Először más terülteken végzik el a változásokat, talán jövő ilyenkor jutnak el odáig, hogy mérlegeljék a GYES-GYED rendszerét. S ha úgy döntene, AKÁR 2012-től visszaállhat a régi rendszer! De hát addig még rengeteg idő van...

De nem gondoljátok inkább azt, hogy munkahelyeket kellene teremteni, minthogy 28.000 Forinttal még 1 évig kihúzni a munkába állást?

2010. jún. 24. 13:06
 4/7 anonim ***** válasza:

Kedves Utolsó!

Itt nem (csak) arról van szó, hogy otthon akarunk csücsülni a 28.000,- forinttal, hanem arról is, hogy GYES mellett lehet dolgozni ... Ergo nem kell otthon ülve várni, hogy a sült galamb a szánkba repüljön.

Vagy neked mindegy, hogy közel 30 ezerrel több van a kasszában, vagy kevesebb?

2010. jún. 24. 13:27
 5/7 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

Én visszamegyek dolgozó hamarosan, a fiam pedig bölcsibe megy és GYES mellett fogok dolgozni!

Itt alapvetően nem azzal van a gond, hogy GYES mellett lehet dolgozni! Egyáltalán nem! Sőt, én is ezt tettem és most is ezt fogom!

Aki tud és akar, az visszamegy a gyerek 2 éves korában dolgozni. Vagy visszaveszi a munkahelye, vagy talál munkát, vagy sajnos nem. De azzal, hogy a GYES rendszere kitolódik, sok anyuka pénzhez jut, nem pedig munkanélküliként él. Így tulajdonképpen munkanélküliségi statisztikát lehet szépíteni.

S hidd el, tudom, hogy sokan kényszerből vannak otthon GYES-en, ezért lenne jobb inkább munkahelyeket teremteni, minthogy kitolni még hosszabb időre ezt a rendszert. Persze, ez újabb problémákat vet fel a bölcsőde, óvoda terén is, szóval túl komplikált dolog ez. A kormányok bele-bele kapva változtatgatják, mint mindent. Reméljük egyszer tényleg csak jobb lesz!

Egyébként nekem sem mindegy, hogy mennyi a család bevétele, de a dolgozó nők a GYES-t a fizetésük mellé kapják, másikoknak pedig a GYES a fizetése.

2010. jún. 24. 13:42
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha egyáltalán visszaállítják 3 évre, mert most még csak tervben van, akkor 2 év lejárta után kérvényezned kell és így maradhatsz otthon 3 évig.
2010. jún. 24. 16:43
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Igen nekem sem az a fő célom,hogy "heverésszek " itthon,de azért nyugodtabb lennék azzal a plusz 1 évvel,mert első babások vagyunk(33.hét) és szeretnék 2-3 évet maradni itthon vele.De nem mindegy hogy már a születése után nem sokkal el kell kezdenem keresni meló helyet vagy azért még kicsit jut időm rá.Persze 100% hogy vissza megyek majd dolgozni,mert nem milliomosok vagyunk sajnos...

Igazából még csak érdeklődtem :)))

De köszönöm mindenkinek a válaszát :)

2010. jún. 25. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!