2012 Gyesről van valakinek pontos tudomása?
Sziasztok
Arra lennék kíváncsi,hogy ha én idén nyáron szülök,akkor ugye nekem pont 2012 nyárig szól a Gyesem a mai állás szerint.Valaki tud e esetleg róla,hogy ezt akkor meghosszabítják e majd 3 évre vagy kérvényezni lehet e majd?Vagy én nekem mindenféleképpen csak 2 évig jár majd?
Ahogy én hallottam, csak tervezik, hogy visszaállítják.
Először más terülteken végzik el a változásokat, talán jövő ilyenkor jutnak el odáig, hogy mérlegeljék a GYES-GYED rendszerét. S ha úgy döntene, AKÁR 2012-től visszaállhat a régi rendszer! De hát addig még rengeteg idő van...
De nem gondoljátok inkább azt, hogy munkahelyeket kellene teremteni, minthogy 28.000 Forinttal még 1 évig kihúzni a munkába állást?
Kedves Utolsó!
Itt nem (csak) arról van szó, hogy otthon akarunk csücsülni a 28.000,- forinttal, hanem arról is, hogy GYES mellett lehet dolgozni ... Ergo nem kell otthon ülve várni, hogy a sült galamb a szánkba repüljön.
Vagy neked mindegy, hogy közel 30 ezerrel több van a kasszában, vagy kevesebb?
Kedves utolsó!
Én visszamegyek dolgozó hamarosan, a fiam pedig bölcsibe megy és GYES mellett fogok dolgozni!
Itt alapvetően nem azzal van a gond, hogy GYES mellett lehet dolgozni! Egyáltalán nem! Sőt, én is ezt tettem és most is ezt fogom!
Aki tud és akar, az visszamegy a gyerek 2 éves korában dolgozni. Vagy visszaveszi a munkahelye, vagy talál munkát, vagy sajnos nem. De azzal, hogy a GYES rendszere kitolódik, sok anyuka pénzhez jut, nem pedig munkanélküliként él. Így tulajdonképpen munkanélküliségi statisztikát lehet szépíteni.
S hidd el, tudom, hogy sokan kényszerből vannak otthon GYES-en, ezért lenne jobb inkább munkahelyeket teremteni, minthogy kitolni még hosszabb időre ezt a rendszert. Persze, ez újabb problémákat vet fel a bölcsőde, óvoda terén is, szóval túl komplikált dolog ez. A kormányok bele-bele kapva változtatgatják, mint mindent. Reméljük egyszer tényleg csak jobb lesz!
Egyébként nekem sem mindegy, hogy mennyi a család bevétele, de a dolgozó nők a GYES-t a fizetésük mellé kapják, másikoknak pedig a GYES a fizetése.
Köszönöm a válaszokat.
Igen nekem sem az a fő célom,hogy "heverésszek " itthon,de azért nyugodtabb lennék azzal a plusz 1 évvel,mert első babások vagyunk(33.hét) és szeretnék 2-3 évet maradni itthon vele.De nem mindegy hogy már a születése után nem sokkal el kell kezdenem keresni meló helyet vagy azért még kicsit jut időm rá.Persze 100% hogy vissza megyek majd dolgozni,mert nem milliomosok vagyunk sajnos...
Igazából még csak érdeklődtem :)))
De köszönöm mindenkinek a válaszát :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!