Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 5 éves fiam annyira fel tzd...

5 éves fiam annyira fel tzd idegesíteni, mint senki és semmi más. Ti is jártok így néha? Hogyan nyugtatjátok meg magatokat?

Figyelt kérdés

Szándékosan rosszalkodik, tudom, hogy figyelmet akar. Meg is kapja, de van, amikor más teendőm van. Minden áldott nap sorozatosan csinálja azokat a dolgokat, amikről tudja, hogy idegesítenek engem. Amikor pedig egyre feszültebb leszek, egyre ingerültebb, hangosan kinevet. Annyira fel tud húzni, hogy fáj a gyomrom és remeg a kezem és inkább otthagyom és a másik szobába megyek, mielőtr szájonvágom. Milliószor elmondtam már neki, hogy ez rossz nekem, hogy idegesít, hogy rossz viselkedés (pl dobogni éjszaka társasházban), de olyan mintha nem érdekelné igazán. Kapott büntetést már (állt sarokban, volt mesemegvonás is, pedig ennek nem vagyok híve), de csak megvonta a vállát es nem érdekli igazán.

A nagyobbik bajom, hogy fizikailag kezdek rosszul lenni. Múlt éjjel annyira fájt a fejem, hogy már sírtam. Nem vagyok fejfájós amúgy. De stresszként élem meg, hogy szivat a gyerekem. Visszaidézi azokat a rettenet osztálytársaimat még általánosból, akiknek az volt a hobbija, hogy másokat idegesítenek (tanarokat pl) és aztán kinevetik, megalázzák mert tudják hogy úgy sem tehet semmi érdemlegeset.

Mit tesztek ilyen esetben?

Miért ilyen velem?

2018. okt. 14. 20:17
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
65%

Ebéd utáni alvásról: én inkább altatnám.

A mi tapasztalatunk szerint, ha nem alszik ebéd után, akkor estére pont azért nem bír magával, mert nagyon nyűgös, holtfáradt. Ha aludt rendesen, akkor nagyobb esély van a nyugodt estére.

Férjedet jobban be kéne vonni.

Írtad, este ér haza. Pl. fektethetné ő, és rendezze le ő, ha nem akar lefeküdni, vagy egyéb huncutságokat művel.

Egyetértek azzal, hogy ha férjed hazaért, akkor menj el futni vagy bármi mást csinálni, ami kikapcsol.

Egyébként nekünk is van egy ötéves kisfiunk. Feleségemet időnként ő is kiakasztja. De azért messze nem ilyeneket produkál. Engem különösen három dolog döbbentett meg: 1. kiröhög téged; 2. amíg eltakarítottad a homokot, ő bekente a szekrényajtót krémmel (nyilván azért, mert tudja, hogy ettől extra ideges leszel); 3. a büntetéstől csak megvonja a vállát. Nálunk ezek pl. elképzelhetetlenek lennének.

2018. okt. 15. 00:01
 32/35 anonim ***** válasza:
100%
Amiket írsz..., ez egy 2-3 éves gyerek szintje.
2018. okt. 15. 06:27
 33/35 anonim ***** válasza:
100%
Neurológusnál jártatok már? Ezeket a dolgokat, amiket csinál említetted az orvosnak? Szerintem érdemes lenne kivizsgáltatni, ha már az óvodában is túlpörög. Lehet, hogy nem is szándékosan csinálja az összes csintalanságot, hanem valami más áll a háttérben.
2018. okt. 15. 10:27
 34/35 anonim ***** válasza:
100%
Ez a köpködés vagy ajtóbekenés (bocsi) de tényleg elég dedós egy 5 évestől. 8 és 4 éves fiaim vannak, tudnak rosszalkodni, hangoskodni, hülyeségeket is csinálnak olykor, de sosem megfontolt szándékból és kajánul teszik azért, hogy engem felidegesítsenek vagy hogy tönkretegyenek valamit (még akkor se, ha a végeredménye ez). Valahogy szerezd vissza a tekintélyed, legyen következménye az ilyesmiknek (pl. takarítás illetve nyugodtan bevonhatod a kisebb otthoni feladatokba már, hadd becsülje meg a rendet, tisztaságot), illetve szerintem is nyugodtan maradhatna az oviban délután vagy vidd el valami őt érdeklő szakkörökre, mert simán lehet, hogy veled unatkozik.
2018. okt. 15. 11:52
 35/35 anonim ***** válasza:
91%

5 eves lanyon van, de ilyet azert nem csinal.

Mert csirajaban elfolytottam ezeket a csinyeket. Minden gyerek feszegeti a hatarokat, nalatok egy kicsit lazabbak, azert tartasz itt. Es unalombol szekal. Nem hoznam el ovibol delben, szokja csak a rendszert. Az en lanyom sem alszik az oviban, attol meg ott van, es nem o az egyetlen, aki nem alszik.

Otthon nagyobb szigor. Ha valamit kiken, szetszor, vizez, stb. , akkor nyugodtan, de hatarozottan megmondod torolje, takaritsa fel.

Ha kirohog, kezet megfogod, mehet egy szobaba (nem az o jatekokkal teli helyere), hadd unatkozzon. 5 perc utan kijohet, ha valtoztat. Ha nem, marad. Es ki sem johet.

Nalunk ezek kb. 2-3 alkalom utan helyere tettek az eroviszonyokat. A verest en sem szeretem, de ha minden kotel szakadna bizony egy atyai pofonbol is tanulhat.

2018. okt. 15. 15:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!