Hogyan/mivel fegyelmeztek?
Két égedelem a két gyerekem. Imádnivalóak, nagyon okosak, de be nem áll a szájuk, és igazi kis csapatként működnek össze, mindig kitalálnak valami izgalmasat. A fegyelmezés nem megy, mondok valamit és semmi foganatja. Ha játékot vagy mesét vonok meg, nem érdekli őket. Verekedni nem stílusom. Kiabálni néha szoktam, amikor már minden ötletem elfogyott. De tanácstalan vagyok, és kezd elfajulni a dolog, tényleg nagyon elevenek. 5 éves és 3 éves.
Ti mit csináltok?
Sorrendben: odafigyelessel, jatekos megoldaskeresessel, hatarozott hatarszabassal, majd ha az sem jon be, kovetkezmenyekkel.
1. Eloszor megnezem, miert csinalja, es ha ehes/almos/figyelemre van szuksege, megoldjuk elobb azt.
2. Ha tapasztalatszerzes a celja, ajanlok mas alternativ (pl. mit lehet megutni, mit lehet dobalni, stb.), vagy beszallok a rosszalkodasba, es jatekos, veszelytelen iranyba probalom terelni.
3-4. Nem mondom el szazszor. Egyszer mondom el, es ha nem tartjak be, jon a konyvetkezmeny, de csak olyan, ami az adott tevekenyseghez kapcsolodik (pl. egy teljesen mas jatekot nem veszek el tole, csak mertmasban nem fogadott szot, de ha pl. azzal a jatekkal megut, akkor elveszem). Egyszer figyelmeztetem, elmondom, mit fogok csinalni, nyugodt hangon mondom ezt. Amikor megcsinalja, emeltebb hangon elmondom, hogy oke, most elveszem/kiveszem az adott tevekenysegbol. Pont.
Ajanlom a Pozitiv fegyelmezes c. konyvet, Illetve a Nincs rossz gyerek cimut, utobbi a 3-as pontrol szol, hogy hogyan erdemes hatart huzni. Ehhez nem kell kiabalni, sot, meg a hangjat sem kell felemelnie az embernek (csak nekem ezt nehez sokszor megallni). Azt, hogy mikor kell hatart huzni, onnan lehet tudni, hogy mikor leszel ingerult. Akkor mar nem erdemes hiszadszorra is kerlelni.
5-ös ujra, irj pédát lsz,mert én is a 9-es 11-es válaszolo pártján vagyok,csak érdekel,hogy miben"rosszak"....
Enélkül tényleg nehéz tanácsot adni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!