Melyik a jobb, Duplo vagy Mega Blocks? Miért?
Megabloksal hamarabb tud pl tornyot építeni, könnyebb egymásba illeszteni, nagyobbak a formák.
Hosszabbtávon duplo, de hogy pl 14 hónaposan egymásra pakolja arra a megabloks jobb.
életkortól függ. kisebb gyereknek mega, nagyobbnak duplo, mégnagyobbnak sima kisméretű lego.
bölcsiben dolgozom, itt pl. a 14-16-18 hósok, de még akár a 2 évesek is képesek benyomni a szájukba is a kockákat, pl. a duplo egyes kockája teljesen befér a szájukba,bár igaz, becsukni nem nagyon tudják tőle a szájukat szóval látni... 😁 a megát ha be is kapják, nem fér a szájukba.
és még mielőtt jönnek a válaszok hogy miért hagyom: nem hagyom, de nem tudok 12 gyerekre állandó jelleggel figyelni, lehet pl. az egyik orrát törlöm míg a társam pelenkázik, azalatt bőven van ideje a szájába nyomni. de rögtön megbeszéljük a dolgokat! 🙂
Nekünk volt mindkettő, rövid időn belül az lett a sorsa, hogy összeömlesztettük, mert teljes mértékben kompatibilisek egymással.
A dupló mellett annyi szól, hogy sokkal szebbek a színei, viszont a megabloks pedig olcsóbb és könnyebb belőle tematikus készletet emberi áron beszerezni (nekünk pl thomasos készletek voltak).
A megabloks is jó minőségű, teljesen strapabíró. 3 készletünk volt belőle, talán 2 olyan kocka volt összesen benne, ami nem szorult rá megfelelően az alatta lévőre, ha felemelte a gyerek, ott könnyen szétesett, leesett. Mondjuk ilyen legonál nem fordult elő csak az agyonhasznált, több évtizedes kockáknál.
#5 vagyok: gondolom nyilvánvaló, hogy a közepes méretű megabloksról írtam. Látom, az előttem szólók nem :o
Szóval volt nagyméretű "baba" megabloksunk is, azt sokat használtuk, de ott nem volt lego-alternatíva (quatro és primo akkor már csak használtan és ritkán volt beszerezhető)
(van normál lego méretű, azzal kompatibilis megabloks is, bár olyannal még csak elvétve találkoztam)
Köszönöm, mindenkinek ment a zöld.
Másfél évesrôl van szó. Van neki mindkettôbôl 1-2 készlet, de most gondolkozom a karácsonyi ajándékokon, és ha az egyik kiütötte volna a másikat a vélemények tekintetében, akkor inkább abba ruháznánk be. Ô mindkettôt szereti, akkor lesz ez is, az is, a család majd válogathat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!