Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg vannak ma Magyarország...

Tényleg vannak ma Magyarországon éhező gyerekek?

Figyelt kérdés
Tudsz ilyen konkrét példát, családot? Ha igen, ott szerinted a szülők hibája, vagy miért van ez így?
2018. szept. 15. 11:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Az előző szépen leírta. Én csak érdekességképpen írom, Nyugat Európában élek, ilyesmi területen dolgozom, és hiába a világ egyik legfejlettebb, leggazdagabb országa, viszont itt is éheznek gyerekek, viszont itt jó a szociális ellátó hálózat, nagyon sok család kap tartós élelmiszert, itt ezek a dolgok nagyon mennek, kár hogy Magyarország még nincs ezen a szinten.

Tehát úgy képzeld el , hogy az összes áruházban, boltban van egy bevásárlókocsi a pénztárok mögött, és oda lehet belerakni élelmiszert ezek pár nap alatt megtelnek, innen elosztó hálózatokba viszik és rászoruló családok kapják.

Leírom, mert nem szégyen, hogy hiába van egyetemi diplomám, 15 éve élek ebben az országban, viszont a válás után egyedül maradtam a gyerekemmel és bizony hónapokig én is kaptam Így tartós élelmiszert a védőnőn keresztül, ugyanis szoptattam, de szinte nem volt mit ennem. És igen, egyetemet végeztem, és a szakmámban dolgozom, viszont mindenki kerülhet ilyen helyzetbe. Úgyhogy nem szabad ítélkezni.

2018. szept. 15. 16:50
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Mi viszont, akik kis falvakban élünk, látjuk az esz nélküli családalapításokat. Már a 3 gyerek is sok volt, erre szül meg hármat, négyet. Miért?
2018. szept. 15. 16:54
 13/17 anonim ***** válasza:

10 vagyok ismét.

#11 igen, sajnos itthon a szociális háló nem megfelelő kiépítettségű. Illetve úgy hiszem túl sokaknak lenne rá szüksége. Ennyit nem is biztos hogy elbírna egy jól kiépített háló. És akkor ez már ismét egy jó messzire vezető beszélgetés lenne...

Viszont vannak nagyon jó civil szervezetek, amik nagyon igyekeznek. Persze, ehhez szükség van arra is, hogy talpon tudjon maradni a szervezet és ne lehetetlenítsék el.

#12 nyilván az esztelen gyerekvállalás is sokszor probléma. De ez már egy újabb problémát vet fel. Ugyanis ezekszerint már a szülőnek sem volt lehetősége tanulni, egyszerűen nem képes belegondolni abba, amibe kicsit is tanultabb társai belegondolnak: hogy egy gyerek felelősség. Nem csak azért van, mert cuki. Hanem etetnem kell, ruháznom, taníttatnom ami nincs ingyen. De hidd el sajnos vannak olyan buta emberek, akik ilyen alap összefüggéseket sem látnak át. Sőt még ennél rosszabb is van, hogy például még azzal sincs esetleg képben, hogy hogy lehetne védekezni.

Én magam sem vagyok egy atomfizikus. Még diplomám sincs. Egy egyszerű egészségügyi szakdolgozó vagyok, az egyik "szuperkórházunkban". És még a saját köreimben is találkozom néha olyan fokú butasággal, amit el sem tudok hinni. Pedig azért ez már nem a teljesen tanulatlan réteg.

A "beteganyag" is meglehetősen szélsőséges példákat tud elénk sodorni. Ha van egy kis idő és lehetőség beszélgetésre, akkor azért sokszor lehet ám érdekességekkel szembesülni.

2018. szept. 15. 17:24
 14/17 anonim ***** válasza:
90%

10-es szépen leirta,csak annyit tennék hozzá,hogy a kosz,meg a cigi jöhet az anyagi gondok miatti depresszioval.

Láttam olyan családot ahol fizukor mint minöségi program elvertek egy fél havi fizut a mekiben,utána meg nem ettek egész hónapban.

Ez sem feltétlen teljesen a,szülök hibája hozza magával a depresszio

2018. szept. 15. 21:01
 15/17 anonim ***** válasza:
de mindenki tanulhat,ha akkar nem egyetemi képzésre gondolok,és mikor gyereket nem kötelezik suliba járásra kedves szülök bizonyos része ,inkább magántanulá teszik ,ilyet is ismerek,tanulni nem tanul,inkább csavarog,ovis koru gyereket sem viszik oviba hiába van beíratva ,aztán meg csodálkoznak hogy kapják a hivatalos papirokat hogy hol gyerek és megvonják családit,de segély az kéne .
2018. szept. 16. 07:56
 16/17 anonim ***** válasza:
23%

Igen van, bár zömmel minőségi éhezők, vagyis a napi kalóriaszükséglet megvan, csak épp nem abból, amiből kéne.

Természetesen a szülő hibája. Senki nem tartott pisztolyt a fejéhez, hogy munka nélkül meztelen pitsára szaporodjon. És senki ne jöjjön azokkal a nem létező példákkal, hogy autóbalesetben rokkant le mindkét szülő miutàn a biztos anyagiakra bevállalták a gyereket, a gonosz állambácsi meg nem támogatja őket, ráadásul nincs se egy barát, se egy rokon, aki tudna segíteni, hiszen pont a baleset előtt költöztek el az ország egyik végéből a másikba, ahol senkit nem ismernek, meg amúgy is árvák, tehát nem létezik nagyszülő, aki segíthetne...

2018. szept. 16. 22:50
 17/17 anonim ***** válasza:

Mindig a szülő hibája, hiszen ha nincs pénzed etetni akkor le kell mondanod róla és nem lètminimumon tartani...

1. A szülő elhanyagolja a gyereket, néha a lètezèsèt is elfelejti.

2. A szülő valamiért azt szeretné hogy a gyereke kisebb legyen és törèkeny ezért direkt csak kicsit eteti, később anorexiàra biztatja.

3. Ha keveset ad enni, olcsóbb kaját, több pénze marad.

2023. aug. 28. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!