Akik császárosok lettek nem féltek jobban a második babát vállalni?
Szia!
Nekem is az első császár volt. Elfolyt a magzatvíz, én nem tágultam semmit, és 12 óra után császároztak. Mondjuk nekem nem volt nagy baba 3200, meg egy héttel előbb a kiírtnál. De nekem semmi fájdalmam nem volt. A második gyerkőc rá kétévre sima szüléssel született. Én nem paráztam az újabb terhességtől. Én a gyerekek közti korkülönbséget lőttem be, és szerncsére sikerült. A sima szülés nekem sokkal fájdalmasabb volt, mint a császár.
Úgyhogy szerintem fel a fejjel, szerintem sincs két egyforma szülés.
De én nagyon félek! Bár nálunk még nincs tervben a kistesó, mert még csak 4 hónapos a fiam, de ha belegondolok, nagyon rettegek. Nem is az esetleges újabb műtéttől, hanem a terhesség alatti problémáktól. Nagyon félek, nehogy szétváljon a heg. Bár lehet azért érzek így, mert még viszonylag "friss" az élmény.
Szerintem ha Te még nem állsz készen a következő terhességre, beszéld meg a pároddal, hogy még várni szeretnél. Csak azért ne vállald be a következő baby-t mert a párod már szeretné. Csak akkor, ha már Te is akarod!
Bár nekem nem volt császárom, anyu egyik barátnője 2 császár után simán szült! Alig akartam elhinni. Ő is félt, de csak egy picit. A 3. baba a 2. után 12 évvel született és szerencsére talált egy olyan orvost (asszem egy doktornőt) a Baross utcai klinikán, aki vállalta, hogy ha nincs hegszétválás, akkor levezeti a hüvelyi szülést. És nem lett semmi baj! De különben a Szent Istvánban is volt, aki 2 császár után spontán szült.
Én amúgy most várom a 2. babát és én is félek, mert bár nem császároztak, 1 hetes koráig én sem foghattam kezembe a picimet, mert PIC-en volt, csak a koraszülött osztályon vehettem először a karjaimba meg ott már azért szabadott látogatni is. Ne félj, mert megérzi a baba, ha már ott lesz a pocakban! Nekem már sikerült kicsit leküzdenem a félelmet, már nem is görcsölgetek annyira. Nem lesz baj! ;)
Én már az örzőben azt mondtam, hogy felőlem jöhet a következő. :D
Én nem félek, bár nekem is pozitív élmény volt a császár, a fiam faros és lábtartásos volt, valamint belekakilt a vízbe. De valahol éreztem végig, hogy császárral fog megszületni, úgyhogy én arra készültem lelkileg, talán ezért sem viselt meg. Nem bánnám, ha a következő is császár lenne, bár még tervbe nincs, mert még csak 9 hónapos a fiam. De ha akarna, jöhetne...
Beszéld meg a férjeddel a félelmeidet és hogy még várni szeretnél, hogy teljes biztonsággal élvezhesd a terhességet. Esetleg egy orvost is felkereshettek, aki megvizsgál és megmondja, hogy kb. mikor lehetne újabb babát vállalni úgy, hogy esélyed legyen a természetes szülésre, és ne kelljen hegszétválástól tartanod.
Az első császárom egy szemműtét miatt volt illetve 16 órát vajúdtam és nem tágultam csak 1,5 újjnyira:<
A második császárom rosszabb volt mert a terhesség miatt roncsolódott az első heg így kivágtak a méhemből illetve a hasfalamból.Na azt nem kívánom senkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!