Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, hogy osztjátok be az...

Anyukák, hogy osztjátok be az időtöket, hogy a munka és a gyerekek mellett legyen időtök arra is, hogy tiszta és rendezett legyen az otthonotok?

Figyelt kérdés

Anyukák, akik mindent vasaltok ágyneműt, törölközőt.. és fontos a rend és tisztaság úgy, hogy 8 órában dolgoztok, hogy osztjátok be az időtöket? Mit mikor csináltok?

Tudom nem kötelező vasalni, de itt most nem ez a lényeg.

Köszönöm

2018. aug. 10. 13:10
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Én igazából egyedül vezetem a háztartást, mivel a férjem rengeteget dolgozik. Szeptembertől novemberig 4 nap 12 óra, 2 nap "pihenő", az év többi hónapjában reggel 6-14ig, a hétvégén nem. Az elvileg szabad napokon is dolgozik többnyire, egy régi családi barátunk vállalkozásában. Ezt bevállaltuk a jó életkörülmények miatt. Ha otthon van, viszont szívesen segít pl. a fürdőszoba takarításában profi vagy porszívózik és persze füvet vág. Az én otthoni munkám megkönnyítése miatt vettünk szárító-és mosogatógépet és ha nincs kedvem vagy időm főzni akkor rendelünk. Nem nagy a lakásunk 2 szoba, nappali+ konyha, wc, fürdő. Hétköznapokon pl. hétfőn a nappali+konyhát takarítom ki alaposabban. Általános rendet tartunk úgyh. ez reggel fél órát vesz el az időmből. Ha 7re megyek dolgozni meg délután csinálom. Én vasalni csak azokat szoktam amelyek valóban gyűröttek. Soha nem jutott még eszembe ágyneműt vagy törölközőt vasalni. Ablakokat havonta egyszer megpucolom, de a függönyt nem veszem le túl gyakran. Többnyire zárt, polcos szekrényeink vannak, úgyhogy a törölgetéssel sem kell órákat pepecselnem, mint mikor a szüleimnél éltem és millió kristálypohár meg porcelán díszelgett a nyitott szekrényeken. Ahol és ahogyan tudom megkönnyítem a dolgom. Ha meg nagy takarítást csinálok (azt mindig a férjemmel együtt) olyankor az összes létező dolgot kipakoljuk, átnézzük és selejtezünk. Ilyenkor a gyerek persze mamázik. Én a porszívózásra vagyok kiélezve, az minden nap kötelező. Utálom a morzsát, szöszt. A két évesem meg csinál eleget.
2018. aug. 10. 14:16
 12/14 anonim ***** válasza:
En elado vagyok, 8ra megyek, 4kor jovok igy van megbeszelve. 6kor kelunk, negyed 6kor mar odakint kavezunk, fel 7kor keltjuk a gyereket, 7kor indulas bolcsibe, melohelyre. 4kor vegzek, indulas bolcsibe - kocsival - es haza. 5re itthon vagyunk. Gyors zuhany, felrakom az ebedet foni kozben mosogatok majd 7kor kimegyunk az udvarra 8ig, 8kor furdes, vacsi es alvas. Masnap nem kell fozni, akkor a ferjem takarit mert otthon van epp.. akkor pihenunk, jatszunk. Hetvegen penteken van fozes, szombaton kozosen nagytakizunk, ha ferjem dolgozik, en csinalom. Vasarnap kirandulunk.
2018. aug. 10. 15:08
 13/14 anonim ***** válasza:

Nekem:

1) lejjebb adok az igényeimből (nyilván még élhető szintig)

2) apuka ugyanúgy kiveszi a részét a házimunkából (nem besegít, magától csinálja amit kell) (ha nagyobb lesz a gyerek, őt is befogom majd, egyelőre úgy segít, hogy addig takarítóst játszik)

3) ha nem elég, kérek segítséget

4) apró lépésekben haladok, nem akarok mindent egyszerre megcsinálni

5) a gyerek mindig fontosabb, mint a házimunka!!!

2018. aug. 10. 17:09
 14/14 anonim ***** válasza:
Nálunk a kisfiunk 4 éves koráig pokoli állapotok uralkodtak a lakásban. Amikor a férjem este hazajött a munkából, mindig megcsinált egyszerűbb dolgokat, mint pl. a mosogatás. Ha elaludt a picur 8-kor, akkor én is nekiláttam a takarításnak, de arra ügyeltem, hogy mindig csak egy helyiséget raktam rendbe. Ennek másnapra már nem volt nyoma. ☺ 4 éves korától már megértette, hogy ha hazajövünk az oviból, akkor rövid játék után nekem dolgom van. Amig kisebb volt, hiába próbáltam megértetni ezt vele. Most 5 és fél éves. Kompromisszumot lehet kötni vele.
2018. aug. 12. 18:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!