Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Valóban elvetemültek a "CSOK-o...

Valóban elvetemültek a "CSOK-os" szülők?

Figyelt kérdés
Már több olyan hozzászólást olvastam, amiben "elvetemültnek" nevezik, illetve negatív jelzőkkel illetik azokat, akik igénybe veszik a CSOK-ot. Miért annyira lenézendőek ezek az emberek?
2018. aug. 7. 23:56
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
80%
Nemcsak te adózol, csillagom. A családos viszont az adóján kívül más társadalmi értéket is előállít.
2018. aug. 8. 11:44
 22/34 anonim ***** válasza:
55%

23

Nem, nem mindegy.

De, az is zavar.

Minden értelmes embert zavar ez is és az is.

Ugyanis, ha nem élnél egy szatyorban, a "sokan fognak belebukni" azt jelenti, hogy a gazdaság megremeg, és ez téged is érint.

Áh, rménytelen.

2018. aug. 8. 11:45
 23/34 anonim ***** válasza:
64%

21

Nem vagyok a kiscsillagod, ellenben van 4 gyerekem ÉS agyam, ami mindne jelenlévőről nem mondható el, mint az kiviláglik ...

Látom, veled olyan beszélgetni, mint galambbal sakkozni, így abba is hagyom.

(Ha nem értenéd: NEM érted úgysem, a galambbal sakkozás olyan, hogy a galamb feldönti a báukat, rápiszkít a táblára, majd boldogan ugrál, hogy ő nyert.)

2018. aug. 8. 11:47
 24/34 anonim ***** válasza:
75%

Hiába röhögtök azon hogy feltétel kell hozzá, bizony sok ember van aki nem 3 gyerekre van kalibrálva sem érzelmileg sem türelmileg, sem anyagilag, de attól a csokot még igénybe tudja venni, és veszi is.

Nincs azzal semmi baj ha valaki nagy családot akar, és mellé felveszi a csokot, azzal van a baj akinek amúgy esze ágában nem lenne 3 gyereket bevállalni, lehet még 2-t sem.

2018. aug. 8. 11:48
 25/34 anonim ***** válasza:
90%

Hát, mi is elgondolkoztunk ezen a 10+10 milliós csokon, igaz mi alapvetően is 3 gyereket akartunk legalább. De annyi önerő kell hozzá, amennyi csak kevés embernek van. Kell venni egy telket, kell csok tanácsadó, ügyvéd, ilyen papír, olyan papír, mind pénz. Aztán megterveztetni a házat, az is rengeteg pénz. És akkor még mindig nem tudjuk, hogy járni fog-e egyáltalán a pénz. Minden munkát hivatalosan kell csináltatni, nem lehet azt, hogy a szomszéd Józsit áthívom ásni egy rekesz sörért, mindent le kell papírozni, kifizetni a vállalkozókat, alvállalkozókat, mindenkit. Ha 20% kész van, akkor adnak pénzt a "kezünkbe". Mi nem vágtunk bele. Nem ítélem el azt, akinek van annyi spórolt pénze, hogy bele tud vágni. Ja és meg van határozva, hogy x évig abban a házban kell életvitelszerűen élni. Tehát ha nem tudják fizetni, nem lehet megtenni az, hogy a család átköltözik egy putriba, a házat meg jó pénzért kiadják, hogy lehessen a hitelt fizetni.

Akinek amúgy nincs pénze, csak az ingyen pénzért akar gyereket, az nem kapja meg, mert nincs pénze...

De miért hiszitek az, hogy azt a gyereket nem szeretik, akit ugyan 5 éve még nem terveztek, de mégis bevállalták, még ha anyagiak miatt is?

2018. aug. 8. 12:38
 26/34 anonim ***** válasza:
51%

Lehet, hogy szeretik.

De ha pl valaki egyet akar, és csinál még kettőt, mert kell a pénz, akkor ott biztos, hogy lesznek bajok

2018. aug. 8. 12:40
 27/34 anonim ***** válasza:
89%

Ez egy összetett kérdés, nem ilyen egyszerű, persze mindig könnyebb ítélkezni és gyorsan címkéket aggatni másokra...

Régen is volt számtalan besikeredett gyerek, ki rosszabb, ki jobb gyermekkorban nőtt fel. Ma is vannak nemkívánt gyerekek, mégis gondjukat viselik az szülők az esetek nagyobbik részében. Barátnőm is van ilyen, nem akartak következő gyereket mégis lett.

Aki építkezésre fel tudja használni a CSOK-ot, azért azt korántse higgyétek, hogy szegény. Sőt kifejezetten jó átlagos, vagy gazdag kategória. Tudom, mert ebben dolgozom.

Na most ha jó körülmények közé születik, de mondjuk nemkapja meg azt a törődést, mert már egy nem kívánt harmadik gyerek, akkor is ott vannak a testvérek, az iskola, a család többi tagja, akitől tud merítkezni az a kisgyerek.

A saját esetem: apám reggeltől estig dolgozott, szóval ő nem sokat nevelt minket, anyám pedig hát hogy is fogalmazzak finoman, egyáltalán nem anyának való..

Ennek ellenére úgy érzem, hogy jó anyuka lett belőlem, a társadalom hasznos tagja vagyok, dolgozom mint minden normális ember és próbálom a környezetem jobbá tenni ilyen olyan módon. Nem lett belőlem selejt.

A törvényt azért hozták, mert fogy a magyar. Összetett a probléma, mert a lehetőségek folyamatos drágulást hoztak, amivel a dolgok eredeti értelme átalakult.. de ez hosszú és, aki benne van csak az érzi, tapasztalja igazán.

Az én környezetemben, aki ezzel építkezett MIND kulturált, normális család! Egy trógert nem ismerek közöttük. Szóval én jó példákat látok és puszta irigységből (amiből itt is akad bőven..) nem fogom mástól sajnálni a pénzt...

2018. aug. 8. 12:55
 28/34 anonim ***** válasza:
100%

„A törvényt azért hozták, mert fogy a magyar.”

…és nagyon kellenek a jövőbeli adófizető állampolgárok – folytathatnánk a gondolatmenetet. Számomra csak az az érthetetlen ebben, hogy ki garantálja azt, hogy abból a 3+ gyerekből egyelen egy akár itthon fog élni is adózni? Szívesen megnéznék egy elemzést arról, hogy ezek a 3+ gyerek után járó kedvezmények mikor térülnek meg az ország (az adófizetők) számára.

Pl. ha egy nő otthon van 8-9 évet gyeden/gyesen 3 gyerekkel, kapja a családi pótlékot, felveszi a csokot, majd visszamegy dolgozni, és a fizujából sem adózik a legkisebb gyerek 18 éves koráig, plusz mondjuk a férje „hivatásos apa” státuszt kér, így még erre is kap pénzt, ez elég sok állami támogatás (kvázi nulla adófizetés mellett) – hány évet kellenek itthon adóznia a 3 gyereknek aztán, hogy mindez megérje az államnak?

És vajon hány egyedülálló vagy 1-2 gyerekes „termeli ki” ezeket a juttatásokat (hiszen ezek tartják fenn adójukkal a fenti juttatásokon kívül az iskolákat és az egészségügyi rendszert, amihez szintén ingyen jut hozzá a példában vett család).

Ne értsetek félre, nem irigylem senkitől a támogatást (na jó, azoktól, akik szerint az állam csecsén kell élősködni életünk végéig, azoktól igen), csak kíváncsi lennék a logikára a rendszer mögött.

2018. aug. 8. 14:07
 29/34 anonim ***** válasza:
81%
fogy a magyar, de a csok engem nem ösztönöz, mert három gyerek nagy felelősség, nem csak megcsinálni kell, hanem felnevelni... és az nem 10 millió
2018. aug. 8. 14:15
 30/34 anonim ***** válasza:
52%
szerintem a magyar rednszer ebből a szempontból teljesen átláthatatlan.. soha nem tudod azt kimatekozni, hogy mi hogy térül meg, minden csak becslés, de utólag lehet majd levonni a tanulságokat.
2018. aug. 8. 14:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!