Szerintetek is túlgondolom, vagy jól döntöttem?
Sajnos ha tényleg jobban szeretik a nagyobbat, akkor ezt abban a helyzetben is érezni fogja, amikor egyszerre elviszik őket. Ilyen szempontból mindegy is.
Nekem amúgy a képembe is mondta a nagymamám, hogy a tesómat jobban szereti.
Nem lehet előre tudni hogy alakul ez.
Szerintem a gyerekekkel kell mindig megbeszélni, hogy mit szólnának ha így és így lenne.
Nálunk most az a menő, ha egyedül megetnek el csak egy-egy napra, mert akkor 100% figyelem az övék. (Mondjuk már nagyobbak)
Az a baj hogy eleve az ő hozzaallasukkal van baj úgy értem ahogy az elottem lévő irta:a középső másból is érezni fogja hogy a nagy a a kedvenc. Hacsak nem különösen belato és változásra képes szüleid vannak.
Az én anyósom is a nagyfiamat szereti legjobban mert kedves udvarias simulekony es nagyon könnyű vele boldogulni.
A következő két gyereket már nem bírja annyira. És én alairom hogy velük ezerszer nehezebb neki.
A gyerekek is érzik tudják ezt.
Kizarni az életünkből nem akarom és nem is tudom pláne mert nem az én szulom.
Értem miért fáj neked ez az egész de a megoldást nem látom abban hogy a kisebbet vagy kisebbeket is rájuk erolteted majd.
Nálunk anyukámnak van egy ilyen kattanása, felteszem saját gyerekkori tapasztalatai alapján, hogy kizárólag egyben hajlandó elvinni a 3 gyerekemet, nyilván mióta mindenki elmúlt már másfél éves. Azt mondja, tesók, nem szabad kivételezni, a mamához együtt kell menni és kész. Nekem ez jó, mert olyankor van időnk kettesben idehaza a férjemmel. :) Aztán úgy alakult, hogy anyósom is mindenkit elvisz, sőt, ő még hozzácsapja az egykorú unokatesót is sokszor. Persze ha arról van szó, hogy az óvodást haza kell hozni valamiért hirtelen, akkor csak egy gyerekért szaladnak. :)
Elfáradnak a nagyszülők? El. Szívesen csinálják? Igen. Kell-e kettesben töltött idő a gyereknek? Nos, szerintem a nagyszülőtől nem olyan fontos ez, anyával meg apával pedig szokott lenni.
Kérdésedre válaszolva, ha néha elviszik a nagyot olyan programra, ami csak neki való, de legközelebb a kicsit is valami babásabb helyre, akkor nem drámáznék rajta. De ha egyértelmű a tendencia, hogy mindig csak a nagyot ajnározzák, akkor én is közbelépnék. A tesók kapcsolatának is sokat áthat az efféle kivételezés. Egy kétéves kisfiút pedig nem elvinni autókiállításra, nos ez gonoszság!!! :P
Szia!
Én azt csinálnám a helyedben hogy csak úgy engedném el a nagyot a nagyszülőkhöz,ha lenne konkrét időpont hogy mikor viszik el a középsőt!Vagy először vigyék el a középsőt unoka-nagyszülő programra és utána vihetik a nagyot!
Tudom milyen megkülönböztetettnek lenni,hiszen én is az vagyok a nagyszüleim szemében!Kicsikénk borzasztóan éltem meg,hogy mindig a nővérem volt a jó,az okos,a kedvenc unoka nekik én pedig amolyan sallang voltam!Mára már túl leptem ezen valamelyest,de hazudnék ha azt mondanám nem zavar a mai napig is!
És mivel neked is volt benne részed hogy milyen pocsék érzés ez,ne hagyd hogy a gyerekednek is át kelljen ezen mennie!
15# vagyok
Nem tudom hogy mi rosszat írtam,hogy le kellett pontozni,hiszen csak a véleményemet fejtettem ki,de te biztos tudod.....
Hát én pl utáltam, hogy ha valamit a hülye kisöcsém nem akart, akkor én is meg voltam tőle fosztva.
Máig nem vagyok jóban emiatt a testvéremmel, mert MINDENNEL ez volt, állandóan a nyakamon lógott.
Ha el akartam menni 14-15 évesen fagyizni a haverokkal, akkor jött ő is.
Moziba is "együtt" mentünk, ha más filmet akartam volna nézni azt nem lehetett, mert az öcsinek "nem való", stb.
29 vagyok, nem érdekel semmilyen szinten a testvérem, a szüleim hülyesége miatt tönkrebxta a gyerekkoromat.
Lényegében ő parancsolt, én bármit akartam "csak együtt" lehetett.
Kedves utolsó
Ilyen pici korban, ami a kerdezo gyerekeinel van, meg ez nagyon nagy serulest okozhat ha kivételezés van..
Persze kesobb mar menjenek kulon ide-oda.. de ilyen kis korban es meg már
Meg már= még más
Gondolom moziba nem 2 ,4 évesen mentetek. Ezt felesleges hasonlítgatni!:/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!