Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kifőztem mindent mert nemsokár...

Kifőztem mindent mert nemsokára szülök és a cumin, üvegen, bimbókiemelőn fehér, porszerű anyag jelent meg. Hagyjam rajta vagy mossam le? Akkor steril marad?

Figyelt kérdés
2018. aug. 3. 14:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
35%
Vízkő, ne foglalkozz vele.
2018. aug. 3. 14:02
 2/11 anonim ***** válasza:
20%

Cumi, cumisüveg, bimbókiemelő/védő egyáltalán minek? Mindhárom csak rontja a szoptatás esélyét és minőségét. Svéd itatópohárból lehet a lefejt tejet odaadni, egyébként nem kell semmi szilikon vacak.

Hogy a kérdésre is válaszoljak: én beáztatnám fertőtlenítős vízbe, ne nyalogassa a vízkövet a baba. A Chicco folyadék pl nagyon jó és gyors megoldás, nem is drága.

2018. aug. 3. 14:06
 3/11 A kérdező kommentje:
Szoptatni szeretnék csak a biztonság kedvéért vettünk egy-egy darabot mindenből.A bimbóvédő azért kell mert befelé forduló a mellbimbóm.
2018. aug. 3. 14:10
 4/11 anonim ***** válasza:
74%

Nálunk nem rontotta. Egyéves lányom még mindig szopizik holott már kezdetektől kapott cumisüvegben vizet és az első 2 hetében tápszert is. Fiam nem kapott cumisüveget, ő mégis csak 6 hónapos koráig szopizott. NINCS összefüggés.

Nem kell lefertőtleníteni, hanem áttörölgettem még száradás előtt tiszta textilpelenkával és így nem képződött rajta vízkő.

2018. aug. 3. 14:33
 5/11 anonim ***** válasza:
93%

Egyrészt ha napok, hetek múlva fogod csak használni, akkor addig úgysemm marad steril ha már most kifőzted és még meg sem született a baba.. :)

Vízkő, úgy tudod megelőzni, hogy egy pici ecetet, vagy egy pici citromlevet teszel a vízbe amiben kifőzöd.

De baja amúgy nem lesz tőle a babának.

2018. aug. 3. 14:40
 6/11 anonim ***** válasza:
83%
Én egy nagyon pici citromsavat teszek a vízbe és igy nem lesz rajta fehér por.
2018. aug. 3. 15:05
 7/11 A kérdező kommentje:
Mennyi az a nagyon pici?És mennyi vízhez?Azért főztem ki előre mert már akármikor szülhetek és a korházba viszem a bimbóvédőt és a mellszívót is és úgy voltam vele,ez jobb mintha semmit nem csinálnék vele.Lehet hogy túlzás de így nyugodtabb vagyok.
2018. aug. 3. 15:13
 8/11 anonim ***** válasza:
86%

Azt rontottad el, hogy sima vízben főzted ki. Egy löttyintés ecet vagy citromlé is kell a vízbe, így nem lesz vízköves. Én anyatejleadó voltam, a tejgyűjtőállomás például azt kérte, hogy a mellszívót, és az egyéb eszközöket, amiket fejéshez használok, ecetes vízben főzzem ki.

Egyébként meg nyugodtan le is öblítheted, hiszen ha fertőtlenítő folyadékot használsz (pl. Chicco), arra meg az van írva, hogy használat után le kell öblíteni folyóvíznél. Egy öblítésnyi csapvíztől semmi baja nem lesz.

2018. aug. 3. 15:40
 9/11 anonim ***** válasza:
76%

Talán 1napig steril így a cumi.

Ahol én szültem a csecsemősöknél volt mikro és sterilizáló is. Volt hogy leesett a játszócumi és kisterilizálták benne.

2018. aug. 3. 21:01
 10/11 anonim ***** válasza:

De szetintem ha kell a párod is be tudja hozni eteket.

Mi úgy csináltuk hogy ő sterilizálta itthon és behozta.

Nem kellenek ezek azonnal.

2018. aug. 3. 21:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!