Alapítványi vagy állami általános iskola a jobb?
Ezt így nem lehet megmondani. Szerintem vannak nagyon jó állami iskolák is. De nem minden arany, ami fénylik. Pl. én egy nagyon jó hírű, "elit" általánosba jártam (amúgy állami, de nem körzetes). A szüleim százszor megbánták, hogy oda írattak. Az egész iskola arról szólt, hogy aki jó képességű, azt küldték versenyekre, hozzájuk igazították a tempót, aki meg valamiben gyengébb volt, azzal nem foglalkoztak. Pl. én már úgy mentem elsőbe, hogy tudtam olvasni, és ez volt a nagy szerencsém, velem tudott villogni a tanár, mintha ott tanultam volna, stb., de akinek nem ment olyan jól, az le volt ejtve. Nekem meg a matek nem ment jól, és még csak a szüleimnek sem jelezték soha, hogy gond van, csak elkönyveltek rossz matekosnak, a tanítónő mondta is nem egyszer, hogy "ne foglalkozz te ezzel, te buta vagy a matekhoz".
Szóval szerintem jól meg kell választani az általános iskolát, mert nagy mértékben befolyásolja az egész tanuláshoz való hozzáállását a gyereknek.
Amúgy hallottam már nem túl jó hírű alapítványi iskoláról is. Szóval nem az határozza meg, hogy ki pénzeli a sulit. Szerintem hiteles forrást találni nagyon nehéz egy iskola megítéléséhez. Mert az ott dolgozók nyilván csak jót mondanak. Az oda járó gyerekek szüleit meg nem könnyű elkapni, plusz elég sok véleményt meg kéne ahhoz hallgatni, hogy az ember átfogó képet kapjon. Nyilván mást mond egy jó tanuló gyerek anyukája, mint egy rossz tanulóé.
Én olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy a szüleim tanárok, és a legtöbb iskoláról tudnak egyet s mást mondani, pláne, hogy anyukám sokat jár ki iskolákhoz felmérni, hogy melyik gyereknek vannak tanulási problémái. Ebből elég jól látja, hogy mennyire foglalkoznak a gyerekekkel. Esetleg ha ilyen személlyel tudnál beszélni, ő tudná a legjobb tanácsot adni az iskolaválasztáshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!