Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Papaverint adhatom-e másfél...

Papaverint adhatom-e másfél hónapos babámnak?

Figyelt kérdés

Már szinte mindent kipróbáltunk,ez az utolsó mentsvár.Egyre hasfájósabb,és egyre többet napközben is.Most papaverint váltottunk,de úgy hallottam ehhez hozzászokhat a szervezete.Anyukák akik adtátok/adjátok babátoknak ti hogy adagoljátok??És milyen időközönként?Nem lesz baja a babónak?

Plusz kérdés:Biogaia mellett adható-e?

2018. aug. 2. 14:59
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A papaverin opiát származék,nem csak görcsoldó,hanem nyugtató hatású is. Az opiatokhoz igen,hozzá lehet szokni. A gyerekorvossal konzultaltatok erről? Ő mit mondott?
2018. aug. 2. 15:05
 2/5 anonim ***** válasza:
41%

Én adtam ,extra hasfájós,minden készítményt kipróbáltunk előtte, de csak ez használt.

Teljesen megcáfolom hogy nyugtatna,kicsit se nyugtatta le csak tudott kakilni tőle és nem fájt a hasa.

3 hónaposan el is hagyhattuk mikor elmúlt a hasfájós korszak,addig meg nagyon sokat segített.

Nem tudom már hogy adagoltuk, 2 éve volt, de orvos ráírta mennyit kell adni.

2018. aug. 2. 15:08
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat

Orvos 5x1-et írt ki,de én ezt azért sokallom..

2018. aug. 2. 15:12
 4/5 anonim ***** válasza:
63%

Papaverin ugyan valóban ugyanúgy a mákgubó egyik alkaloidja (mint az ópium) és a kémiai szerkezete is hasonló, viszont mivel csak minimális mennyiségben jut be a központi idegrendszerbe nem a "bódítás" lesz az elsődleges hatása (megsúgom a no-spa-ban drotaverin van ami szintén származék, mégsem gondolom, hogy bárki beállna tőle) Bár tény mellékhatásként okozhat álmosságot, ezért kell betartani az adagolást.

Amivel esetleg az 1.es válaszoló keverheti, hogy régen volt egy papaverin-sevenal kanalas nevű szer, amiben a másik (!) hatóanyag (a sevenál vagyis a phenobarbitál) valóban erős szedatív altató/nyugtató hatású volt. (ezt ma már nem nagyon szokták írni)

Simaizomgörcsoldó hatása miatt írják gyerekeknek oldatban vagy szuszpenzióban (vény nélkül nem is kapható csecsemőnek is adható verzióban. A tablettával meg nyilván ne kísérletezzen senki házilag) Mivel a bio-gaia a bélflórát állítja helyre (ezáltal javítva a bélműködést és remélhetőleg csökkentve a fájdalmat) a papaverin pedig a simaizmokat lazítja a kettőt nyugodtan lehet együtt adni a csecsemő súlyos hasi görcseire. Harmadik lehetőség még a szimetikon tartalmú szerek adása (ezek a bélben lévő levegőbuborékokat oldják fel, és puffadós babáknak jó) pl. infacol,espumisan stb...ezzel is nyugodtan lehet adni a papaverint.

Tény, hogy hosszú távon nem érdemes használni (nem jó ha hozzászokik a baba, mert ennél "erősebb" szert nem nagyon fognak tudni neki írni) és az is, hogy szigorúan be kell tartani az orvosi adagolást. (nem tudom ez az 5x1...az micsoda...5x1 ml, kávéskanál, csepp stb.) Elvileg ilyenkor a csecsemő testömegére szokták kiszámolni a dózist, így nem tudnám megmondani, hogy mennyi az elfogadható mennyiség.

2018. aug. 2. 15:58
 5/5 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a választ,megnyugodtam!

Természetesen hosszú távon semmiképp sem alkalmaznám a picimnek, ez egyértelmű.:)

Elnézést,az előző válaszomból lemaradt,hogy 5x1 kávéskanál.

3800 grammosak vagyunk

2018. aug. 2. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!