Ha bevállaljuk, hogy lesz második baba, akkor az 1400000 forint állami támogatást vissza kell fizetni vagy csak akkor, ha nem születik meg a testvér?
Ez engem is érdekelne. Nekünk már van kettő, de ez a kiegészítés jól jönne.
Ilyenkor is 10 évig ott kell lakni vagy milyen megkötések vannak, ha két gyerekre veszi fel valaki a csokot.
Bocsi, hogy belekérdeztem a kérdésedbe, de témába vágó és ezért nem írnék ki újat.
Hát sokan nem válaszolnak.
Úgy olvastam, hogy csak akkor kell visszafizetni, ha valaki meddő lesz vagy halva születik a testvér vagy nem születik meg. Először el kell menni kivizsgálásra. Én pont most beszéltem egy kőműves ismerősömmel, szerinte nem hülye elgondolás..
Ki kell használni.
Bizonyos időn belül meg kell születnie a másodiknak, különben a pénzt vissza kell fizetni.
10 évig életvitelszerűen kell lakni, illetve meg van adva hogy hány min hány nm házra vehető fel.
értem, köszönöm
És hadd kérdezzem már meg, hogy olyat lehet csinálni csok esetén, hogyha van padlásszobánk, akkor oda húzni válaszfalat és a lenti két szobából egy nappalit csinálni ill plusz egy szobát felhúzni? Mert így a gyerekek laknának a padláson úgy, hogy át van alakítva, lenne egy amerikai konyhás nappali és nekünk kb 18m2-es szoba..
Házasnak kell lenni hozzá?
Ha igen, templomi esküvő is kell vagy csak elég egy élettársi papír vagy igényelhetjük úgy is, hogy még nem vagyunk bejegyezve?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!