Szoptatás alatti fogyás mivel magyarázható?
Figyelt kérdés
2018. júl. 30. 07:42
1/9 anonim válasza:
Azzal, hogy a tejtermelés sok kalóriát igényel és ha nem viszel be annyit, evidens hogy a szervezet elvonja magától a cél érdekében. Tehát ha azon aggódsz, hogy normális e, igen, normalis
2/9 anonim válasza:
Evidensnek nem mondanám, inkább mázlinak. Van, aki csonttá fogy szoptatás alatt, bármit zabál össze, más meg hízik 20 kilót. Attól függ, hogy reagál a szervezet prolaktin nevű hormonra.
3/9 anonim válasza:
Hát 2, pedig evidens, hogy ha nem viszel be anynonkaloriat, amennyit a szervezet eléget, akkor fogysz. Ha többet viszel be, akkor még hízol, ez szinten evidens.
4/9 anonim válasza:
#3-as, nem evidens, van ismerősöm prolaktin termelő agyi daganattal, még nem is szült. 30 kilót hízott 1-2 év alatt, mindez alatt koplalt, konditeremebe járt, stb. Több év volt, mire rájöttek az orvosok, folyamatosan kell szednie Bromocriptint, így odafigyelve a kajára is, szépen visszafogyott.
Aki nem hajlamos a hízásra, vagy nincsenek hormon problémái, hajlamos vagdalózni, hogy a testalkat az 1+1=2 minden embernél, de ez messze nem így van. Kolleganőm egész nap eszik (csokika, Bake rolls, stb) a főétkezések mellett, mégsincs rajra egy gramm felesleg. Más meg választhat: egész életében diétázik, vagy dagadt lesz. Genetika, hormonok, anyagcsere, életmód. Ezeken mind múlik, nem csak az étkezésen.
5/9 A kérdező kommentje:
Köszi, azt hittem olyan egyszerű dologgal magyarázható, hogy mivel a kisbaba miatt az anyának számos dolgot kell mellőznie az étrendjéből, így fogy a kevesebb kalória bevitel miatt.
2018. júl. 30. 08:34
6/9 anonim válasza:
Igen, kérdező, azzal magyarázható. A másik hozzászóló által felsorolt esetek egyediek. Az átlag ember attól fogy, higy kevesebb kalóriát visz be, mint ami szükséges, hízni pedig attól hízik, hogy többet visz be, mint ami szükséges.
7/9 anonim válasza:
Én az egyik gyereknél híztam, pedig fogyóztam, a másiknál fogytam, pedig "hízóztam". Utóbbinál agyba-főbe vizsgáltak, nem találtak semmit. (Baba hasfájóssága miatt egyiknél sem diétáztam.) Utána mindig visszaálltam az eredeti súlyomra - és vehettem mindig új ruhatárat.
8/9 anonim válasza:
Hát pedig én nagyon sokat ettem szoptatás alatt, még éjjel is a szopi után kimentem a konyhába enni! Állandóan éhes voltam, az anyósom meg a nővéreim pedig szinte minden nap elláttak finomabbnál finomabb kajákkal. Rengeteg édességet is ettem, az a csomagos túrórudi, amiben 5 vagy 6 db rudi van, egy napig tartott ki. Tényleg nagyon sokat ettem és csak fogytam folyamatosan. Szülés után egy hónappal már vékonyabb voltam, mint terhesség előtt, pedig előtte is vékony voltam.
9/9 anonim válasza:
A hormonok kinél így, kinél úgy hatnak. Szoptatás esetén annyira felborul a hormonháztartás és az egész szervezet, hogy abszolút nem csak az a mérvadó hogy mennyi kalóriát viszel be/égetsz el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!