Megengedték, hogy kicsit ismerkedjetek a babával, mielőtt végleges a név?
Én ugyan külföldön szültem magánkorházban, de itt fel se merült, hogy meg kelljen mondanom a nevet addig, amíg nem tudtam biztosan. Kérdezték, én meg mondtam, hogy majd akkor döntünk, amikor a kezünkben lesz. Mondták, persze nem probléma, gyakran van ez így. Mondjuk itt az a szokás, hogy onnantól, hogy kibújt a baba nem viszik el pár méterrel távolabb a szülöktöl. Megkaptam a karomba azonnal és onnantól velünk volt folyamatosan. Szóval nincs olyan veszély, hogy összecserélik más babával, ha nincs rajta karperec. Mondjuk ahogy megláttuk rögtön tudtuk, melyik név legyen (csak 1 betü eltérés volt, de ettöl teljesen más a hangzása). Nagyon jól döntöttünk végül.
Nekem ez nagyon fura, hogy úgy látszik a hozzászólások alapján, hogy Magyarországon ezt nem nagyon pártolják. Kicsit meglepödtem, eddig bele se gondoltam, hogy létezhet ilyen, hogy hamarabb meg kelljen mondani a nevet, mint hogy megszületik.
Ha 9 hónap alatt nem sikerül kiismerned a magzatodat, akkor csecsemőként sem fog menni.
Nincs itthon ezzel semmi gond.
Nálunk néhány hónap terhesség után már tudtuk, higy milyen nevet kell választani. Ismerősi körömben ugyanez volt a tapasztalat.
Ezt érezni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!