Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lehet, hogy idővel mégis akar...

Lehet, hogy idővel mégis akar majd babát?

Figyelt kérdés

Tegnap este családi összejövetelen voltunk. Mi ott is aludtunk a házigazdánál, mivel a barátom (is) ivott. Aztán mi kinn maradtunk a barátommal, barátom testvérének a nejével, beszélgettünk. Aztán szóba kerültek a gyerekek. A tesójáéknak 1, nekem 2, a barátomnak 1 gyerkőc van. Természetesen az enyémek velem élnej, viszont az övé az anyjával él, akivel... Nem tudják jól rendezni ezt a dolgot.

Szóval beszélgettünk és a végkifejlet az lett, hogy a barátom azt mondta, hogy szeretne gyereket, de fél, hogy ugyan úgy jár, mint a gyerkőc anyjával járt. Tehát a félelem miatt nem szeretne. Nekem erről sosem beszélt, mindig azt mondta, hogy nem akar és én se akarjak több gyereket. Persze ha nagyon akarom esetleg évek múlva lehet, de ő nem akar. Tehát abban maradtunk, hogy nem akarunk babát. Most mégis azt mondta, hogy van rá esély ... Meg hogy csak fél.

Én sosem lépnék le a gyerekkel meg hát én önmaga miatt akarok vele lenni, de kicsit ijesztő... Lehet változni fog és akar gyereket majd? Vagy épp akar, csak fél bevallani nekem józanul is? Bár este sem nekem, csak mellettem mondta.

2018. júl. 8. 20:39
 1/7 anonim ***** válasza:
68%
Azért nem egészen látod realisztikusan - mert az elözö kapcsoltból is "leléptél" a gyerekeiddel, szóval jogos az aggodalma!
2018. júl. 8. 20:50
 2/7 anonim ***** válasza:
A férjemnek 3, nekem 1 gyerekem van a korábbi házasságunkból. Már az ismerkedésnél tisztáztuk, hogy egyikünk sem akar több gyereket. De az elmúlt 8 évünk során többször felmerült a gyerek téma, sokat beszéltünk róla, hogy esetleg mi lenne, ha mégis. Egyikünk sem zárkózott el tőle, holott korábban teljesen biztosak voltunk abban, hogy nem. Végül nem vállaltunk közöset.
2018. júl. 8. 21:12
 3/7 A kérdező kommentje:
Szerintem nem csak én kellettem ahhoz, hogy az előző kapcsolatom tönkremenjen, de sosem tiltottam a gyerekeimet az apjuktól. A gyereknek az apjára is szüksége van. Én nem akarok több gyereket jelenleg, később sem hiszem (most így látom). De ez az éjjeli, amit mondott... Azért elgondolkodtat, hogy nehogy én elvegyem tőle, ha ő szeretne babát később.
2018. júl. 8. 21:23
 4/7 anonim ***** válasza:

"Szerintem nem csak én kellettem ahhoz, hogy az előző kapcsolatom tönkremenjen"

Nem láttunk bele abba a kapcsolatba, sőt a barátod sem látott bele. Annyit lát, hogy valami összekötött titeket, hogy 2 gyereketek is született, aztán mégis tönkre ment a házasságotok.

Ő is egyszer már megégette magát, és biztos, hogy emiatt is bizalmatlan.

Szerintem a lelke mélyén ő is vágyna közös gyerekre, de előbb az kell, hogy elhiggye, veled nem fog úgy tönkre menni a kapcsolata, ahogyan előző párjával - és ahogyan neked előző pároddal.

2018. júl. 8. 23:46
 5/7 A kérdező kommentje:
Én félek újra belevágni, ezért rémít meg, hogy esetleg elveszem tőle, hogy lehessen igazi családja. Hiszen akit szeretek, annak adni akarok, nem elvenni tőle. Szóval ha ő idővel ezek alapján vágyna rá, akkor biztosítanom kellene, hogy partner vagyok benne. Tehát én támogatni szeretném mindenben, nem pedig elvenni bármit is tőle. A lehetőseget sem.
2018. júl. 9. 00:34
 6/7 anonim ***** válasza:
Mindkettőtöknek van gyereke az előző párjától, mégis "lelépett", pedig gondolom, eredetileg nem így tervezte. Az ember vágyai és rossz tapasztalatai néha ütköznek. Hogy mikor melyik lesz az erősebb lehet, erre ő sem tudna válaszolni - bár még mindig nagyobb eséllyel, mint mi :)
2018. júl. 9. 08:40
 7/7 A kérdező kommentje:

Én jelenleg és a következő pár évben nem szeretnék babát. Ezt megbeszéltük és azt mondta, hogy ő sem. Meg néha valahonnan eszébe jut, hogy "ugye nem akarsz gyereket?" persze nem vacsora közben, mikor éppen a napunkat beszéljük, hanem amikor a gyerekeinkről beszélünk egymásnak vagy ilyesmi. Meg hát nem is vagyunk együtt nagyon régóta, "csak" kicsit több, mint másfél éve és volt már sok megpróbáltatásunk. Csak abban a beszélgetésben valahogy előkerült, hogy nekünk lesz-e, megkérdezte, akivel beszélgettünk. És persze először egyhangúan nemet mondtunk, de tovább boncolgatták a dolgot és így jutottunk oda, hogy ugye ehhez feltétlen bizalom kell, ami nagyon nehéz. Én nem akarok 3 gyerekkel egyedül maradni. És ő sem akar egy másodikat, akit alig láthat. ... De végül az lett, hogy vágyna rá, de fél. Velem erről sosem beszélt. Most is azt mondja, nem emlékszik. Ezért is írtam ide, mert én úgy gondolom, hogy ha neki ez a vágya (idővel...), akkor először magamban kell rendeznem, hogy vajon nekem később belefér-e és ha nem, akkor talán nem szabadna húznom az idejét. Vagy nem is tudom... Nagyon szeretnék támogató lenni, olyan személy az életében, aki bátorítja, akire számíthat meg minden.

És bocsi, tudom... Nem kellene itt traktálnom idegeneket ezzel, de valakivel ezt meg kellene beszélni, csakhát amíg ő józanul erre "nem emlékszik" (nem volt részeg!), addig nincs kivel.

2018. júl. 9. 08:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!