Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Büntetésből nem maradhat délután?

Büntetésből nem maradhat délután?

Figyelt kérdés
Elsős gyermekem szeretne zárásig bent lenni a suliban utolsó nap. Fél ötig. Azért olyan izgalmas ez neki, mert már csak játszanak, amúgy 3 körül szokott hazajönni. Megígértem, hogy maradhat, aztán este annyira csúnyán viselkedett, hogy szóltam, ha nem áll le, holnap is korán érte megyek. Persze nem állt le. Mondtam hogy ez volt az utolsó esélye. Sírva aludt el. Most mit tennél?
2018. jún. 14. 21:29
 1/9 anonim ***** válasza:
88%

Attól függ mennyire volt csúnya viselkedése.

Ha csak elevenebb volt, nyűgösebb az időjárás miatt akkor reggel mikor felkel megbeszélném vele a dolgot, és kapna egy utolsó esélyt és ha nem tartja be akkor más szankció lenne a büntetése.

Ha komolyabb persze az más ügy, pl direkt rongált vagy csúnyán beszélt veled, ezt neked kell mérlegelned.

2018. jún. 14. 21:33
 2/9 anonim ***** válasza:
89%

Én reggel mondanám neki,hogy mivel amúgy szépen szokott viselkedni,most ettől a büntitől eltekintesz!

Helyette rajzoljon vagy írjon neked valamit!

Az én elsős kislányom olyan bocsánatkérő levelet tud írni,hogy csak nézek!

Ne vedd el a kedvét a sulitol,ez az utolsó nap.......

2018. jún. 14. 21:48
 3/9 anonim ***** válasza:
90%

Nem mindegy miert viselkedett csunyán. Figyelemhiány, tulpörgött, vagy csak merö rosszindulatbol?

En alapbol kerülöm a vonatkozo buntetésiformákat még tartom amit kicsi korában hogy azonnal reagálok, mert ugye kicsiként még csak ugy ertik az ok-okozatot plane hogy a vágyaival/álmaival soha nem élnék vissza, mindenféle büntetest más lapra teszek.

Pl ha direkt eláztatja a fúrdoszobát plane egy centi magasban a padlot... (arra nagyon allergiás vagyok)akkor tuti nem a pl akár tervezett állatkerttel vagy akármivel zsarolom, hanem nem játszhat amig fel nem törli, nem furodhet tovább, azonnal törölközö, ilyesmik.

Pláne a munkám is ilyen. Ezer dologrol levelezunk egy nap, együtt intézkedunk, az egyik tátgyu levélben lehet konfliktus zajlik, de attol egy másik tárgyu levelben az azt érintö dolgokat lazán reagáljuk. Soha nem keverjük a témákat mert káosz lenne.

Szoval én alapbol sem, munkahelyen sem de az életben sem keverek semmit össze. Azaz más lapra tartozik az állatkert téma es más lapra a fürdöszobaanarchia.

Jelenleg az ügyvédemmel is egyik per miatt háboruzunk, másik ügyben pedig mintha másik ügyfél lennék. :D

Es nen is tartom etikusnak sem hogy az álmaival éljek vissza egy gyereknek es azzal zsaroljam

2018. jún. 14. 22:00
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is attól függ, hogy mi történt pontosan, ha alapvetően nem történt tragédia, akkor találj ki reggel helyette vmi mást (mert azért szemet hunyni nem kell felette). Ha konkrétan kárt okozott, akkor így járt. Elég nagy ahhoz, hogy elsőre felfogja, hogy ne csináljon vmit, mert ez lesz a következménye és néhány krokodilkönny nem javít a dolgon.
2018. jún. 14. 22:01
 5/9 A kérdező kommentje:
Én sem tartom etikusnak és kerülöm is az ilyesmit :( hozzá tartozik, hogy hetek óta kimerült a gyerek, napi szinten vannak dührohamai, ellenkezik, szabotálja a családi terveket. Megértőek vagyunk, megbeszéltük a férjemmel, hogy nem csinálunk belőle drámát, majd szünetben töltödik meg pihen eleget. Ma este fél kilenc sikerült ágyba tenni, miután a megbeszélt utáni-utáni meséért nyafogott, akkor még felpoliszkalta a húgát, futottak pár kört, rugdostak, kiabáltak. A kicsit vissza fektettem, igyekezett elaludni, a nagyobb pedig direkt zajolt, vicceskedett, nagyon túl volt pörögve. Ekkor zsaroltam be kinomban. Értem, miért ilyen, és tudom, hogy hülyén reagáltam le, de van a faradsagnak és tehetetlenségnek az a foka, ahol ilyet mond az ember. Holnap reggel atbeszélem vele.
2018. jún. 14. 22:18
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha azt szeretnéd tanítani neki, hogy betartsa, amit ígér, akkor te is tartsd magad a szavadhoz. Ha megígérted, hogy maradhat, akkor maradjon és találj ki valami más, semleges büntetést. Nagyon könnyen össze lehet törni a gyerek bizalmát az ilyenekkel.
2018. jún. 14. 23:13
 7/9 anonim ***** válasza:
58%

Sajnos arról nem tehet a gyerek, hogy túlpörög. Ott hiába fegyelmezel, fenyegetőzől, büntetsz, addigra már átkapcsolat az agya, és nem is érti, hogy mi a gond, de azt sem, hogy miért csinálja.

Én hagynám ma a suliban, ha azt kérné.

2018. jún. 15. 07:51
 8/9 anonim ***** válasza:
51%

Ha azt akarod, hogy a gyerek tudja, hogy sz*rhat a fejedre és hisztivel bármit elérhet, akkor sajnáld csak meg!

Nem akkora büntetés ez, hogy emiatt rágd magad.

2018. jún. 15. 08:44
 9/9 anonim ***** válasza:
37%

Én elhoznám... lehet szívtelen vagyok, de nem érdekel, ha ellenkezik és direkt felhergeli a húgát, akkor viselje a következményeit.

Mellesleg ha most nem tartod be a szavad, akkor rájön, hogy bármit megtehet, mert úgysem lesz kkövetkezmény.

2018. jún. 15. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!