Van valakinek tapasztalata családsegítőben megtartott esetkonferenciával kapcsolatban?
Kedves válaszoló!
A családsegítőben annyit mondtak, hogy ez a lapján fogják eldönteni, hogy szükséges-e a gyerekeket védelembe venni.
Én tettem korábban bejelentést, hogy a nagyobbik lányomat bántja és folyton kiabál vele, ezért ő már nem akar az anyukájával lakni.
Akkor ez vv konferencia lesz. Konkrétan igen, megbeszélik, hogy szükséges-e a vv. De valószínűleg igen, különben nem tartanának konferenciát (nem csinálunk magunknak pluszmunkát).
Jól értem, hogy te jelentetted, hogy a gyerek fél az anyjától, s emiatt lesz? Te is meg vagy hívva?
Mindenki elmondja majd, mi a véleménye a gyerekről, a hátteréről, suli/ovi, védőnő ha van még, családsegítő. Az esetmendzser fogja koordinálni, ha védelembe veszik, ő is belép a képbe, vele is kapcsolatot kell tartania a szülőnek. Ha az a célod, hogy a gyerek hozzád kerüljön, itt mindenképpen jelezd majd, hogy úgy látod, nem megfelelő a háttér, és szeretnéd, ha nálad helyeznék el. De itt ezt mindenki hallja, vagyis a volt feleség szemébe kell mondani, nehogy végül a gyerek szívja meg, hogy az anyja megtudja, miket mond neked róla a háta mögött. Szóval okosan és óvatosan. Ne azt mondd pl., hogy a gyerek azt mondta, szeretne nálad lenni, hanem hogy te úgy látod, nálad jobb helyen lenne.
#1 voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!