Bernáth vezetéknévhez ezek közül melyik illik szerintetek?
A következőkben gondolkozunk:
Lány: Anna, Réka, Nóra, Flóra
Fiú: Tamás, Bálint, Áron
Szerintetek melyikek illenek a Bernáth vezetéknévhez? :)
A lányok közül szerintem a Réka, a Flóra, és a Nóra megy hozzá, az Anna azért nem, mert Bernáta-nak lehet hallani, ha egybe mondja a nevét.
A fiú nevek közül pedig szerintem a Bálint megy hozzá a legjobban, de csak azért, mert alliterál, és én szeretem az alliteráló neveket + én is BB vagyok:)
A másik 2 névvel sincs baj, bár a Tamás T-vel kezdődik, az talán nem olyan előnyös egy T végű vezetéknévhez.
A Réka,Nóra és a Bálint,mert ezekkel nem folyik össze és könnyen kimondható.Az Annát én szívem szerint betiltanám a Hannával egyetemben..Szörnyű,hogy még mindig nem tudtok lecuppanni róla.Lassan nem lesz más nevű kislány..
A Flóra nekem nyelvtörős egy kicsit,A Bernáttamás semmiképpen nem jó,mert összefolyik,Berná Táron dettó.
A Réka is tucat,de legalább ki lehet mondani a vezetéknévvel.
Bernáth után magánhangzóval kezdetű nevet nem választanék, mert ejtéskor összefolyik. (BernáTanna/ BarnáTáron).
A T betűvel kezdődő nevekkel a fentebb vázolt eset szintén fennáll. (BernáTamás)
A Nórával valahogy kicsit sok az N a teljes névben, furcsa kimondani.
A Rékával, Flórával, Bálinttal szuperül hangzik.
Bernáth Anna
Bernáth Réka
Bernáth Áron
A többi nagyon nem passzol a vezetéknévhez, vagy nehéz kimondani együtt.
Bernáth Anna
Bernáth Bálint (Tamással msh. halmozódás van: BertnáT Tamás, az Áron meg valahogy nagyon nem az igazi ezzel a vezetéknévvel)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!