Mi a véleményetek a kombinált tesztről?
Szerintem fontos, hogy valamilyen vizsgálatot végeztess el ezek közül: prenateszt, kombinált teszt, magzatvíz vétel. Ezekről olvasgass a neten vagy kérj tanácsot az orvosodtol, hogy neked melyiket ajánlja.
A legtöbb beteg babát a fiatal egészséges nők szülik, mett nincsenek rendesen kivizsgálva.
25 eves vagyok,a korom nem indokolta de az ultrahangon 2 ertek nem volt jo igy a kombinalt teszten kozepes eredmenyt kaptam. Nem nyugtatott meg,hogy 2 betegsegre 1:50 000 down szindormara pedig 1:990 volt az esely szoval ha ujra a 12 hetes genetikai vizsgalaton lennek biztos kapasbol a Prena tesztet kernem. A kombinalttal nekem az a bajom,hogy nem egy ismerosomnek jott ,,kozepes" es semmi baj nem volt csak pl nalunk is hatar ertek volt az ultrahangon igy alacsony mar nem fog jonni.
A prena teszt sokkal megbizhatobb es a magzat neme is kiderul ha kerik,az amniocentezis pedig egy fokkal jobb nala eredmeny ugyileg plusz ingyenes,viszont 1% vetelesi esely van.
Szemelyes velemenyem ha megengedhetitek magatoknak inkabb fizessetek be egy prena tesztre. Nem olcso,viszont nekem megert ennyit,hogy ebbol a szempontbol ne kelljen aggodnom,mert a ,,kozepes" a kombinalton nem nyugtatott meg. Gratisz pedig,hogy nem kell az ultrahangon talalgatni,hogy hercegno vagy kisherceg.
Jo egeszseget nektek!
Persze hogy èrdemes, a semminèl több, bar csak egy kockazatbecslés.
De tudd hogy pont a fiatal anyáknál fordul elő a legtöbb down-nal született baba mert azt hiszik csak az idősebbeknèl fordulhat elő és nem vègeztetnek ilyen vizsgálatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!