Szerintetek nem volt felelőtlenség hogy szentesen egy vak
pár gyermeket vállalt?
Figyelt kérdés
Szerintem ez hatalmas felelőtlenség volt, mivel a kislányt gyakorlatilag a nagyszülők fogják nevelni, legalábbis addig amíg még élnek. A szülők nem képesek egyedül ellátni a gyermek szükségleteit, ha például iskolás lesz ki fog segíteni neki a leckében, vagy ki fogja kórházba vinni ha esetleg beteg lesz? Nem beszélve arról, hogy az anya még vesebeteg is a vaksága mellett.
Érdekesen ferdült az agyad, nem az enyém...uhhh gecc,hogy lehetsz ekkora állat?Pofáncsapnálak pár fókával,de inkább nem mert akkora vastag a bőröd,hogy még szegény állat döglene bele:)
Ajjj de jól esett most ezt kiírni magamból:)Bárcsak itt lennél és előben is menne a megcsapás:)
2010. jún. 13. 21:21
32/54 anonim válasza:
Neked meg mi bajod van? o.O Nem veszed észre magad? Mit ártottam én neked? A saját véleményehez jogom van.
2010. jún. 13. 21:23
33/54 anonim válasza:
Van egy kollégám vak. 2 gyerekkel egyedül hagyta a látó apa. A nagyobb gyerek 4 a kicsi 2,5 éves. És már segítenek a gyerekek az anyjuknak, aki igen profi a mindennapi életben. Rengeteg fogyi, van aki csak a saját sortársával képes kapcsolatot teremteni. Mért ne lehetne gyerekük? Nem tiltja a törvény sem. Amit meg az előrehaladott halálozást illeti. Én a férjem mellett úgy vállaltam gyereket, hogy tudtam, hogy akár az esküvő napján is meghalhat. (még mindig él) Csak azért felelőtlenség egy gyerekszülés mert előre tudjuk, hogy nem lesz ideje felnevelni? Kérdem én ha szülésbe belehalsz akkor mi van? Ha 1 évre rá elgázoltak és akkor? Menjetek már. Épp minap olvastam egy kisfiú kálváriáját 6 éves koráig csak artikulált hangon beszélt mert iszákos szülei voltak és még csak arra sem méltatták hogy világon van. NA ilyenkor kinek a felelőtlensége hogy ide jut egy gyerek? Hol vannak a védőnők? Mi a fenének folyton felelőst keresni? A nyuszi felelőtlenül hozza világra az utódait mert elragadja a ragadozó nem ? Az élet is megy a saját medrébe kinek úgy kinek így. Minek kéne tök egyformáknak lennünk?
2010. jún. 13. 21:28
34/54 anonim válasza:
Hát nem tudom, más kérdésnél veritek melletek hogy a gyerek a legfontosabb és hogy neki jó legyen és még a természet ellen is küzdötök itt meg ilyen terméászetességgel kijelenteni... Nem lehet rajtatok kiigazodni. Mint mondtam nem az előre nem látjható bajokról beszélek. Abból van elég, akkor miért nem lehen megelőzni legalább azt amiről tudunk?
2010. jún. 13. 21:32
35/54 anonim válasza:
nagyon bántott ez a kérdés.az öcsémnek öt éves korában derült ki ,hogy 40 évesen meg fog vakulni vagy előbb.20 éves és iszonyatosan romlik a szeme a barátnője sem lát valami jól de neki tűrhető.anyu bevérzett és ezért történt ez az öcsémmel.nagyon szeretném ha lenne babájuk.és nem tartom felelőtlenségnek.mindenkinek joga van gyereket szülni.amúgy figyelj csak neked van gyereked?ha még kicsi bármikor történhet veled olyan ,hogy megvakulj.és akkor te is felelőtlen voltál?és az nem felelőtlenség ,hogy úgy szül valaki gyereket 5-6. éhen hal meg nem tudja mi a főtt étel se ruhája semmije,az anyja le ..... az apja meg a kocsmában ül?na szerintem ez a felelőtlenség.szíved jóga ilyen kérdéseket feltenni de bármikor bárki lehet beteg és bárki meg is vakulhat.
2010. jún. 13. 21:56
36/54 anonim válasza:
Utolsó nem érted hogy itt arról van szó amit már a születése előtt tudnak, hogy pl beteg lenne ha születne gyerekük mert örökli vagy nem tudnák ellátni? Nem arról ami hirtelen jön!
2010. jún. 13. 22:02
37/54 anonim válasza:
De könyörgöm, a cikkben azt írják, hogy a szülők vaksága nem örökletes.
Vagy nekem sem kellett volna szülnöm, mert hátha a fiam örökli a gerincferdülésemet (amivel amúgy én is megtanultam együtt élni)? Ez már nagyon az eugenikára hajaz, arról pedig meg van a véleményem.
2010. jún. 13. 22:12
38/54 anonim válasza:
Itt a probléma,hogy te másnak látod őket.Ugyan olyan emberek,mint bárki más.Biztos segitségre fognak szorulni,de hiszem,hogy boldogulni fognak.A szeretetet,nem látásban mérik.
2010. jún. 13. 22:13
39/54 anonim válasza:
Nem azért de ez a 68%os tisztára olyan mint aki Hitler egyik visszamaradt csatlósa:)Tudjátok,volt az az eszméjük a múlt század elején,hogy csak a tökéletesek nemzhettek gyereket:)
Nem felelőtlenség így vállalni gyereket,főleg mert a 2. generációnál jön inkább ki a baj.Akkor öljük meg az unokákat?Hoppá...szerintem agybajos vagy és még csak nem is nő:)Egy elcsökevényesedett, bolond ember vagy,akinek fáj az,hogy más mit tesz:)Élj boldogan egyedül örökre:)
2010. jún. 13. 22:20
40/54 anonim válasza:
A szeretet nem elég az élethez. Az én szüleim is ezt gondolták, csak azt senki nem kérdezte meg hogy én hogy szenvedtem gyerekként mert a szeretet nem volt elég és nélkülöztem. Bár biztos én voltam a rossz, telhetetlen gyerek de mai napig megvan a lelki hatása.
Attól még hogy megtanulnak vele együttélni, mégsem választanák azt ha lehetnének egészségesek, vagy igen? Ha nem örökölhető a betegségük akkor miért írták a cikkben hogy féltek, nem fog látni?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!