Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek is ritkább a...

Szerintetek is ritkább a három gyerekeseknél a válás?

Figyelt kérdés
Mi lehet az oka? Azért, mert ők elkötelezettebbek a család iránt, illetve nagyobb nehézségeket okozna a válás utáni élet megoldása? Vagy inkább fordítva, a válás 1-2 gyerek után megtörténik, és a harmadikig nem jutnak el, még ha egyébként akarták is volna?
2018. ápr. 22. 13:17
 1/10 anonim ***** válasza:
30%

Összetartja őket a csok.

Amúgy én nem vettem észre hogy náluk ritkább lenne. Gimiben két nagycsaládos osztálytársam volt, mindkettőnek elváltak a szülei.

2018. ápr. 22. 13:24
 2/10 anonim ***** válasza:
78%
Nálunk a szűkebb családi körben egy válás történt, ők 3 gyerekesek. Az ismerőseim körében vegyesen van mindenféle.
2018. ápr. 22. 13:27
 3/10 anonim ***** válasza:
16%
Csok, a nő részéről az alacsony jövedelem, a férfi részéről az 50% tartásdíj
2018. ápr. 22. 13:32
 4/10 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem utóbbi, az (is) az oka, hogy eleve rosszabb kapcsolatot egy baba tönkre tud tenni, ha mégse, akkor majd a 2. baba. 2 gyerek után ha a 3. is tervben van szerintem nem nagyon van szó rossz kapcsolatról, persze 10-20 év is hosszú idő úgyhogy ez nem garancia semmire, bármi történhet egy házasságban, bármikor, nem csak az első 5-10 évben. Nekem a szüleim pl 20 év házasság után váltak el. (2-en vagyunk, szóval nem 3 gyerekes család...)
2018. ápr. 22. 13:46
 5/10 anonim ***** válasza:
45%

Az én szüleim folyton veszekedtek, apum volt hogy átment aludni a másik szobába napokon át.

Majd eljött a nyár (2014), anyumnak hányingeres panaszai voltak, menzesze kimaradt és csináltatott egy tesztet. Kiderült, hogy terhes.

Családi vacsora volt, 3-an ültünk az asztalnál, amikor be lett jelentve a nagy hír.

Nekem igazából nem volt nagy meglepődés, a jelek alapján szinte biztos voltam benne, de azért persze mosolyogtam, mint a tejbetök. Viszont apumat még életében nem láttam ennyire boldognak, és ha nem is elég, elkezdett örömkönnyeket szórni. Ez a kép nagyon megmaradt bennem, kár hogy nem lett videóra véve. :)

A lényeg, hogy miután kiderült ez, a szüleim közt a veszekedések száma elég komolyan lecsökkent, több családi programot elkezdtek szervezni. Az már csak ráadás volt, amikor kiderült, hogy ikrekkel várandós anyum. :)

Ezzel azt akartam mondani, hogy szerintem a gyerekek nagyon össze tudják tartani a szülőket, és sok boldogságot visznek az életükbe.

Persze van akiknél nem ez játszik közre, hanem kellenek a plusz támogatások az államtól, esetleg a nőnek (vagy ritka esetben a férfinak) nincs elég jövedelme ahhoz, hogy válás után fenntartsa magát és gyerekeit, stb.

2018. ápr. 22. 13:50
 6/10 anonim ***** válasza:
81%

Attól függ. Van olyan sokgyermekes ismerősöm, ahol mély elkötelezettségről van szó, ott öt gyermek is van.

És nem egy olyan, ahol egyszerűen a háztartásbeli anya nem engedheti meg magának az egyedülállóságot...

Szóval az éremnek két oldala van.

2018. ápr. 22. 14:34
 7/10 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem elve egyre ritkább, hogy egy házaspár három gyereket vállal. Így kevesebb azoknak a száma is, akik három gyerekkel válnak.
2018. ápr. 22. 14:53
 8/10 anonim ***** válasza:
47%
Mióta is van CSOK? Biztos régen is emiatt voltak együtt amikor nem is volt, vagy akkor mi tartotta össze az embereket? :D 3 gyerek azért feltételezi azt hogy a szülők együtt tudnak működni és működik köztük kulturáltan a kapcsolat. Legalábbis én már másodikat se vállalnék azzal akivel a szülői teendőket sem tudom összeegyeztetni. Puding próbája az evés. Ennek ellenére nem törvényszerű hogy együtt maradnak akkor sem ha 3 gyereket látszólag probléma nélkül nevelnek és szerintem erre nincs is hivatalos statisztika. Az én szüleim egyébként 3 gyereket neveltek fel és 30 éve élnek kiegyensúlyozott házasságban.
2018. ápr. 22. 15:40
 9/10 anonim ***** válasza:
Utolsó, régen Szocpol volt :D
2018. ápr. 23. 21:42
 10/10 anonim ***** válasza:
Gratulálok akkor mindenkinek aki CSOK-ért marad a házastársával. Remelélem a 3 gyereket is akkor pénzért szülte mint a cigányok...
2018. ápr. 23. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!