Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Rüh át terjed a 2 honapos babára?

Rüh át terjed a 2 honapos babára?

Figyelt kérdés

Sziasztok ketsegbe vagyok esve mert anyukam ruhes lett de nemtudom hogyan es enis elkaptam mert vannak rajtam nehany kiütések amik viszketnek. Mar kezelem magam de van egy két honapos babám akit nagyon féltek és teljesen kivagyok készülve emiatt. Valoszinu hogy elkapja? Nem lehetne meg előzni? Ha eljapja eshet bármi baja? Kérlek irjatok mert teljesen kivagyok keszulve. Meg jegyezném hogy nem vagyok koszosak büdösek nem is ertem hogy tortenhetett. :(((

Mit tegyek?

2018. ápr. 21. 20:38
 1/9 anonim ***** válasza:
51%
Mivel anyukádról is átterjedt rád, ezért értelemszerű hogy a babára is átterjedhet, rá ugye még jobban mert fogdosod, Pelenkázod, eteted. Baja nem lesz, ne aggódj ez nem halálos betegség. Amikor Szegeden dolgoztam a gyerekkórházban sok rühes gyereke jött, főleg a kisebbség. Ha elkapná őt is lekezelitek, persze azzal majd amit az orvos ad ami neki valót, nem kell ezen ekkora hisztit csapni, nem ebolás vagy.
2018. ápr. 21. 20:46
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszod

De nagyon félek mert ugye az viszket és nagyon rossz lenne neki. Mennyi ideig tart kb? Gyerekeknél?

Egyébkent 4-6 hét a lappangási idő. Akkor már biztos elkapta... Ha bemegyek az orvoshoz irnak fel neki szert hogy meg előzzük?

2018. ápr. 21. 20:58
 3/9 babyboom567 ***** válasza:
60%

Kedves Kérdező!

Orvos(bőrgyógyász) állapította meg a rühességet?

Hol vannak a kiütések,kezeden,vagy máshol?

Azért kérdezem, mert szülés után brutál csúnya,egész testet elborító,viszkető kiütésem lett.Mindenki(anyukám, védőnő )azt mondta hogy ez rüh.Annyira bepánikoltam ,hogy azonnal magánbőrgyógyászhoz mentem.Ő rám nézett,megvizsgált,és mondta,hogy nem rüh, valószínűleg hormonális allergia,meg a rüh 90%-ban a kezen,ujjakon kezdődik,és lassan terjed(mármint nekem másfél nap alatt elborította az egész testem ez a kiütés).Kaptam 2 féle krém,emésztésjavítót,kálciumot.2 nap múlva semmi bajom nem volt.

Különben meg férjem régen, mikor felszolgáló volt elkapta pénztől.Bárki elkaphatja.

2018. ápr. 21. 21:03
 4/9 A kérdező kommentje:

Szia

Anyukámnak házi orvos állapitotta meg. De hugomon is vannak kiütések tehát szerintem tuti az. Neked kézfejen nincs (még) a lábamon van néhány pötty meg hónalj terürületén par darab.

2018. ápr. 21. 21:18
 5/9 anonim ***** válasza:
3as, megkérdezhetem, hogy milyen kiütéseid voltak? Csalánkiütés szerű?
2018. ápr. 21. 21:20
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen vidd el hétfőn a gyermekorvoshoz, vagy legalább hívd fel!
2018. ápr. 21. 21:28
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Azt tudod, hogy ha tényleg röh, akkor MINDENT fertötleníteni kell a lakásban - szekrényeket, ruhanemüket is?
2018. ápr. 21. 21:31
 8/9 anonim ***** válasza:

Elkaphatja, persze nem törvényszerű.

4hós volt a kislányom mikor az ápolónőként dolgozó anyukám elkapta.

Itthon mindent kimostam, kivasaltam, és kaptunk a gyógyszertárba egy kevert lötyit, amivel be kellett kenni egyszer a picit, és persze anyukámma heteig csak telefonon beszéltünk.

Nem kaptuk el tőle végül.

2018. ápr. 21. 21:54
 9/9 anonim ***** válasza:
83%

Kétszer voltam állítólag rühes.

A fiam ovis korú volt...egy ágyban aludtunk, sose kapta el. Amik le voltak írva óvintézkedések megtettem (fertőtlenítés).

Bár én sose voltam biztos benne, hogy ez rüh volt, pedig bőrgyógyászati állapították meg. Azóta is többször előjött (a kezemen sose volt), hónalj tájban...de el is múlt, mikor leállás volt a munkahelyen, és hetekig nem dolgoztam. Szóval nekem a stresz miatt jön elő....azért ilyen rüh nincs 😀

2018. ápr. 22. 05:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!