Milyen feltételei vannak az evangélikus keresztelésnek?
Mivel én evangélikusnak lettem keresztelve, így a fiam is. Apja katolikus, de mi már nem voltunk együtt, amikor a keresztelő volt, és nem is tudtam tőle semmilyen papírt kérni, hogy igazolja, meg van-e egyáltalán keresztelve, de ez nem számított. A keresztanyja katolikus, a keresztapja evangélikus. Semmi extra nem volt, nekik is csak a keresztlevelet kellett bemutatniuk, mint ahogy nekem is.
Mondjuk nem megkeresztelve nem lehet valaki keresztszülő, maximum keresztségi tanú, bár azt nem tudom, hogy itt van-e ilyen, katolikusoknál már láttam ilyet.
Nyilván van olyan lelkész, aki némi máni ellenében eltekint a papírok bemutatásától, de elviekben nem szabályos, hogy olyan személy legyen keresztszülő, aki nincs megkeresztelve, ennek így tényleg még értelme sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!