Hogy szokjunk hozzá az új élethelyzethez?
Hát ha mindennapos igényetek volt erre és a férjednek meg most is van, nagyon elhamarkodott volt a gyermekvállalás. Esélyes, hogy a férjed a gyerek születése után is megmarad ennél a programnál.
Menjetek sétálni kettesben, moziba, színházba, kiállításra, beszelgessetek kettesben, tervezzétek a jövőt
Nálunk ebből nem volt gond. Eleve nem dohányzik senki. Gondoltak rám és vettek egy-egy doboz alkohol mentes gyümölcsös sört, vagy amikor csak narancslevet kívántam, akkor azt.
Mi mindig másnál ülünk össze, grillezünk, bográcsozunk, viszünk társast, inkább ilyen szolidabb baráti összejövetelek vannak.
Már mindenkinek van gyereke, van akinek több is. :) Nagy rutinunk van, hogy terhesség és szoptatás alatt mit lehet enni és inni a csajoknak. :)
Hű, mennyi besavanyodott muter van itt...
Kérdező, az ilyen baráti társaságokban mindig annak a legnehezebb, aki legelőször vállal babát, ezt én is tudom, mert nálunk is én voltam az első. Csak nekem neccesebb volt, mert akkor még mindenhol lehetett bent is dohányozni, így én emiatt ténylegesen kiszorultam az ilyen találkozókból. De te miért is ne mehetnél el? Csak meg kell beszélni a barátaitokkal, hogy pl. ne egyszerre menjenek ki cigizni, mert neked rossz, hogy olyankor te ott ülsz egyedül. Nekem már nagyobbak a gyerekeim, így időnként megint el tudok járni a baráti társasággal (persze már nyilván nem naponta), most is van kismama közöttünk, de nálunk egyértelmű, hogy nem hagyjuk bent egyedül asztalt őrizni, hanem ha mondjuk vele együtt ott vagyunk hatan, akkor először kimegy két ember, aztán ha visszajöttek, akkor a másik három.
A férjeddel is beszélgessetek arról, hogy hogyan tudná neked könnyebbé tenni a helyzetet, hogy azért te is jó tudd magad érezni.
Vaaaagy, hallgass a házimámikra, és húzz otthonkát, fakanál a kezedbe, és innentől kezdve ne érdekeljen más, mint a háztartás, mert ez egy rendes asszony dolga.
Kedves Kérdező!
Szerintem ezt beszéljétek át a férjeddel, mert ha ő nem fog változni, neked meg "muszáj" akkor ebből gondok lesznek.
Különben meg szerintem eleinte elég lenne helyszínt váltani,és nem kocsmában tartani ezeket a baráti estéket.
Mondjuk a szinte minden estét nem értem.De mindenkinek másak az igényei.
Unokatesómék nagy társasági emberek,mikor pici volt a baba(1-2 hónapos), akkor náluk a kertben tartottak összejöveteleket(de nem minden nap),fél éves gyerekkel már balatonon nyaraltak.(Mondjuk az unokatesómnak rengeteg segítsége van,anya ,apa, anyós, após tesó,sógornő)
Mi régen sem jártunk el kocsmázni,1 baráti pár van akikkel összejárunk(és a testvéremékkel sem járunk össze naponta).Régen eljártunk biliárdozni kb havonta 1x.
Találjatok ki új dolgokat,sétáljatok,ALUDJÁL SOKAT,olvassál(nem gyk-t,hanem könyveket),főzzél,menjetek moziba,színházba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!