Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gáz, ha ikrek közül az egyikne...

Gáz, ha ikrek közül az egyiknek két neve van, a másiknak csak egy?

Figyelt kérdés

2018. márc. 7. 21:04
 1/10 anonim ***** válasza:
82%
Igen. Átlag tesóknál sem lehet megcsinálni, hogy nem ugyanannyit kapnak valamiből. Ikreknél ez még inkább fontos.
2018. márc. 7. 21:07
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
A tesomnak ket neve van, nelem csak egy, de ismerem az okat, igy elfogadom. Most felnott fejjel van csak nemi hianyerzetem.
2018. márc. 7. 21:31
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Testvéreknél szerintem fontos, hogy ne tegyünk különbséget közöttük, ikreknél pláne. A testvérféltékenység így is, úgy is felüti a fejét, de ha nem kap táptalajt, akkor sokkal könnyebben lecseng.

Én ugyanannyi keresztnevet adnék a testvéreknek és egyiket se nevezném el valamelyik szülőről, ikreknél meg az eltérő hangzást és eltérő kezdőbetűt szorgalmaznám.

2018. márc. 7. 21:44
 4/10 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem nem.Ismerek olyan ikres anyukát akiknél ez a helyzet.Az egyik kislány Zoé Laura,a másik Izabella.Az az Izabellát már így is hosszúnak találták,és végülis az ő neve is két névből áll(Iza és Bella).
2018. márc. 7. 21:46
 5/10 anonim ***** válasza:
86%
Gáz. Ezt gyakorló ikres anyukaként mondom. Vagy találjatok a másiknak is mégegyet, vagy húzzátok le az egyiket a duplanevűnél.
2018. márc. 7. 21:47
 6/10 anonim ***** válasza:
83%
Gaz. En ikerpar tagja vagyok. Es baromi szarul erintene, ha a tesomnak, akinugy nez ki mint en ea a hamgunk is ugyanolyan lenne meg egy neve. Szerintem o se orulne. Ugy ereznem kevesebb vagyok. Akkor ne adjal csak egy nevet. Ilyen egyszeru
2018. márc. 8. 07:14
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk 3 gyerek van, a fiam idősebb az ikreknél egy neve van (Botond). Az ikrek közül a fiúnak szintén egy neve van (Levente), a lánynak viszont kettő (Liza Bernadett).

Fiú neveknél nekem nem tetszik, ha kettő van. Lány neveknél igen. A kislányom első neve rövid lett volna a szintén 3 betűs vezetéknévhez.Fiú nevek közül biztosan tudtam, hogy csak is magyar eredetű. Figyelembe vettem a B és L betűket is. Igazából szerettem volna azonos kezdőbetűket, de ezek a nevek tetszettek a legjobban. Ha az ikrek azonos neműek akkor a fiúknak egy a lányoknak két nevük lett volna. Akkor ezeket választottuk volna: Levente-Szabolcs, Liza Bernadett-Kamilla Gréta

2018. márc. 8. 08:45
 8/10 anonim ***** válasza:
50%
Nem gáz, csak fölösleges a két név. Úgysem használjátok majd mindkettőt.
2018. márc. 8. 11:23
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

"Nem gáz, csak fölösleges a két név"

Nem feltétlen fölösleges; mert pl ha olyan neve lenne, akkor lehet odarakni kompenzáló-nevet.

Szóval ha pl önmagában nem lenne szép egy név, akkor be lehet rakni még a két név közé, vagy utána egy harmadik nevet.

Ismerek ilyeneket.

Pl van olyan, hogy a kislánynak amit kitaláltak a szülei keresztnevet, nem passzolt volna a vezetéknévhez; mert nagyon harapós lett volna a két név így együtt; mert a kereszt-meg a vezeték-névben is olyan helyen volt az R-betű, hogy tényleg eléggé zavaró lett volna úgy önmagában. És akkor odacsaptak a végére még egy nevet, és az pedig teljesen elsimította, kompenzálta a két r-betűt, azzal együtt már föl sem tűnik, úgy már nem zavaró; és nem törik bele az ember nyelve, amikor kimondja. Meg pl nekem is a kedvenc fiúnevem nem passzol a pasim nevéhez, mert a vezetéknév vége K, amit kinéztem keresztnévnek, annak pedg az eleje Z. Így tehát középen van a hangsúly, de ha odateszünk még egy nevet, a középről átkerül a hangsúly a két szélére, és az szépen kiegyensúlyozza. És már nem is zavaró, nem is figyelünk föl rá, hogy ott a k meg a z nem passzol, mert elviszi a hangsúlyt egy harmadik név, és az úgy szépen kompenzálja , kiegyensúlyozza. Meg még olyat is ismerek , aki a második keresztnevét használja, feltételezem, eredetileg is azt szánták neki, csak gondolom, arra gondolhattak a szülők; hogy úgy önmagában az a név túl középszerű, túl egyszerű, üres, snassz lenne; és akkor beraktak közé még egy olyan nevet, ami még kicsit így kiemelte a középszerűségből, és egyedivé tette. Nem hiszem, hogy vannak még emberek pont ezzel a névvel. Szóval van, amikor kell az. A kedvenc lánynevem meg pont annyira összepasszol a pasim vezetéknevével, hogy tökéletes; tehát nem szükségszerű odapattintani még egy nevet hozzá. Itt is volt olyan kérdés, hogy csupa olyan neveket sorolt föl egy kérdező anyuka, amik nem illettek a vezetéknevükhöz, de ők ragaszkodtak hozzá, hogy abból az 5-ből legyen valamelyik. És akkor kitalálták, hogy párosítják, és akkor tádámm!:) Kettőt választottak ki a jelölt neveik közül, és úgy már együtt totál összeillettek a vezetéknévvel. :) Egyébként asszem, én is raknék ha az egyiknek van másik neve, akkor a másiknak is legyen. Ha azonos neműek, ha egyik lánynak van, a másiknak is tuti raknék; különböző neműeknél nem feltétlenül szükséges, meg nemtom, ha két fiú van, talán akkor sem annyira zavaró. De ikerlányok esetében én nagyon ajánlanám, hogy még valamit csapjatok oda. Második névnek lehet már valami egyszerű is, pl Mária, úgyse azon fogjátok szólítani; de ha együttesen jól hangzik a másik kettő névvel, akkor teljesen jó. Mégha nem is olyan ragyogó, csillogó, valamitől kiemelkedő név, mint az első. Hogyha jól hangoznak egybe kimondva, akkor úgy jó lesz.

2018. márc. 8. 11:46
 10/10 anonim ***** válasza:

"Szóval ha pl önmagában nem lenne szép egy név, akkor be lehet rakni még a két név közé, vagy utána egy harmadik nevet."

De akkor is csak egyet használ. Én még nem találkoztam olyannal, aki használta volna mindkét nevet. Itt a hivatalban is sokszor bonyodalom, mert nem írják be az emberek az összes nevüket... Ilyen szempontból fölösleges, de ha pl. valaki családi hagyomány miatt ad egy másik nevet is, akkor ám legyen. De itt a kérdésnél gondolom nem ez van.

2018. márc. 9. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!