Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akik Magyarországon vállalnak...

Akik Magyarországon vállalnak 2-3 gyereket, esetleg CSOK-ot is felvették? Többi lent.

Figyelt kérdés
Hogyan vagytok képesek a mai Magyarországon 3 gyereket bevállalni? Ti nem aggódtok a jövőjük miatt? Hogyan mennyire lesz elrontva még jobban az oktatás, egészségügy, stb. Vagy ilyenekre nem is gondoltok egyáltalán?
2018. márc. 7. 15:35
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Hogyan vagytok képesek a mai Magyarországon 3 gyereket bevállalni?

Felelősen végiggondoltuk, és döntöttünk.

Ti nem aggódtok a jövőjük miatt?

De, persze. Na, azért nem csupa aggódás az életünk, nyugi. Igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni.

Hogyan mennyire lesz elrontva még jobban az oktatás, egészségügy, stb.

Jó pár éve rossz már mindkettő. Egy jó iskolaválasztás, magándoki, ha kell. Megoldható.

Vagy ilyenekre nem is gondoltok egyáltalán?

De, gondolunk. Nem is értem.

De ez az összes, amit írtál, egy gyerekkel is érintett minket, meg kettővel is, nincs külön rossz egészségügy rossz oktatás a harmadik gyerek után.

Nem vettük igénybe a Csok-ot, és van elég pénzünk felnevelni őket.

2018. márc. 7. 21:20
 12/22 anonim ***** válasza:
Én sem aggódom. Nekünk jelenleg egy van, rajta vagyunk a másodikon. Több nem lesz, két gyereket szeretnénk, de nyilván bőven belefér anyagilag, különben nem vállaltuk volna. Ahogy írták, belefér magánorvos, később különóra, ha szükséges, félretenni is tudunk nekik későbbre. Kényelmes, élhető összbevételünk van, kb. fele-fele arányban teszünk hozzá, én egy kicsivel többet. Hálistennek nem kell aggódnunk ilyenek miatt. Ésszel kell gyereket vállalni, és akkor nincs probléma.
2018. márc. 8. 08:04
 13/22 A kérdező kommentje:

Úgy látom, legtöbben csak az anyagi részét nézik a dolognak. Én nem csak arra gondoltam, nekünk is jól ment otthon a szekér. Nem akartam konkrétan a 3 gyereket írni, mert nem csak a CSOK-ra gondoltam. De abban a gazdasági meg társadalmi bizonytalanságban, ami otthon van, még az egy gyerek is soknak tűnik, nem hogy több.

Engem zavart, hogy fizetem a TB-t, (nem azt a minimum 7 ezer ft-os összeget, jóval többet) mégis mindenért lehet magánba rohangálni. Amúgy minden problémát a magándokiknál sem lehet ám elintézni, van olyan, hogy a kedves kis állami intézményekre lehet csak támaszkodni. Egy komolyabb műtétet nem csinálnak meg mindenhol. Ti akkor magán középsuliba, magán általánosba fogjátok a gyerekeiteket járatni mind?

A mostani állapotokat nem a VH idejével vagy a régi ellátási rendszerrel kell összehasonlítani, hanem a fejlettebb nyugati rendszerrel. A PISA tesztek is jól mutatják, hogy mennyit romlott az oktatás színvonala.

Az egész közhangulat, a gyűlöletkeltés, a 2 millió alkoholista, a lassan 1 millió kisebbség nagyon aggasztó szerintem.

De örülök, ha valaki ezeken túl tud lépni, végülis pont az ilyen emberek miatt működőképes még az ország (nekem úgy jött le a válaszokból, hogy legtöbbeteknek nincs anyagi problémája).

Tudom azt is jól, hogy nincs külföldön se kolbászból a kerítés. Dolgozni mindenhol kell, de nem mindegy, hogy ha pl. elveszted a munkád, akkor mennyi segítséget várhatsz. Más helyeken 2 évig jár a munkanélküli, a fizetésed 80%-ával.

2018. márc. 9. 08:07
 14/22 anonim ***** válasza:

Szerintem eltúlzod a helyzetet nem is kicsit.

Nálunk nagyon jó állami ovik, iskolák vannak, sok a lehetőség. A gyerekorvosunk is egy tündér.

Tény, színvonalasabb külföldön az egészségügy, de azért itthon is vannak lehetőségek, nem csak magánban, ha rendezve van a biztosításod.

2 év munkanélküli pedig abszurd. Én vállalkozó vagyok, nem kevés adót fizetek, de ne a hozzám hasonlók tartsanak már el valakit két évig! Nyugatra, Ausztriában is csak fél év jár, és a fizetett összeg is a minimálbér alatt van.

2018. márc. 9. 09:48
 15/22 A kérdező kommentje:

Nem eltúlzom, én így érzem.

Az orvosok tudását nem is kérdőjelezem meg, csak a rendszer finanszírozottságát.

Nyilván a két év szigorú szabályokat betartva jár csak.

Most is a sokat keresők tartják fenn egész Magyarország gazdaságát :) Te tartod el a semmirekellő, dolgozni nem akaró embereket, a sok alkoholistát.

2018. márc. 9. 09:59
 16/22 anonim ***** válasza:

Tényleg nem veszekedni szeretnék, de kérlek fejts ki, hogyha szerinted ma Magyarországon nem jár elegendő munkanélküli, akik hogy érted ezt:

"Te tartod el a semmirekellő, dolgozni nem akaró embereket, a sok alkoholistát." ?

2018. márc. 9. 10:01
 17/22 A kérdező kommentje:
Az adókból, a TB-ből, amit befizetsz. Most nem kifejezetten a munkanélküli segélyre gondolok csak, hanem minden más segélyre/kifizetésre. Amikor a TB-t egyáltalán nem fizetőket is ugyanúgy ellátják, mert muszáj. Te befizetsz egy rakat pénzt és ugyanolyan rossz ellátást kapsz államiban, mint aki a minimumot fizeti vagy esetleg semmit.
2018. márc. 9. 10:04
 18/22 anonim ***** válasza:

a 13-as hozzászólásodban írod a lényeget. Azok az emberek akik mernek és tudnak lépni és előre nézni, azok miatt megy az ország. Engem nem érdekel fent mit lopnak csalnak hazudnak - illetve nyilván valamilyen szinten érdekel - de a legfontosabb számomra hogy találjam meg a saját boldogulásom, márpedig utat török bármi is legyen, és ha van magyarországon 4 millió ember aki nem ilyen, azt szívből sajnálom, de ők külföldön is ugyanúgy elvesznének...

Számomra amiket leírtál a klímaváltozás pl sokkal aggasztóbb, hogy a gyerekeim unokáinak már nem lesz vize élelme stb de igazából úgy vagyok vele hogy az esély akkor is jár nekik a boldogulásra. Nyilván akik a világháború alatt vállaltak gyereket, azt hitték hogy 50 év múlva sehol se lesznek, minek vállaljanak akkor...gondolom nem gondolták volna hogy 80 év múlva relatíve kényelem és jó lét fog uralkodni az országban - legalábbis a "felsőbb" részében.

Aki alul van sajnos nem véletlen van ott, nagyon sajnálom őket, a jó Isten nem mindenkinek ad kitartást, eszet, stb. nekik nyilván ad majd mást vagy más a küldetésük de akkor is erre maguknak kell rájönni és maguknak kell boldogulni.

2018. márc. 9. 11:12
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy eltartják az adómból azokat az ingyenélőket, de ha még több segélyt adna az ország (általad írt 2 év munkanélküli) még több adóm menne az ingyenélőkre és még több ingyenélő is lenne. Ezáltal még szarabb helyzetben lenne az ország.

Lehet, hogy magánorvoshoz járok és mégis vonják a tb-met, de pl most veszélyeztetett terhes várandósan már vissza is fizette nekem táppénz formájában. Lehet, hogy nem a teljes fizetésemet kaptam meg, de nem kellett tengnem lengnem és aggódnom, hogy miből fizetem a számlákat, nem kellett a megtakarításhoz nyúlnom csak azért, mert önhibámon kívül itthon ülök 7 hónapja.

Ahogy mondod nem lehet mindent magánban megoldani, 4-5 éve műtöttek, mindezt megoldottam úgy, hogy átmentem egy várossal odébb, mert ott jobbak a kórházi körülmények. Vagy mondhatnám, hogy mindjárt szülök, nem megyek magánkórházban, egyszerűen van orvosom/szülésznőm, aki majd a kórházban elintézi, hogy minden flottul menjen.

Tehát amíg én visszakapom azt amit befizettem, igazából tojok rá, kire megy el az adóm. Én megkapom a támogatást az államtól amikor kell, kapok most táppénzt, kapok majd CSED-et, GYED-et, tehát míg nem hagy szarban az állam, addig nem hisztizek, hogy hol az adóm.

És nem nem fog magániskolába járni a gyerekem, de ha úgy fogom látni, hogy a körzeti nem megfelelő, mert van jobb színvonalú, akkor be fogom juttatni a jobba. (persze falun nehezebb, de városban tudok válogatni az iskolák között) Vagy ha épp rosszul oktató tanárt fog ki és nem érti az anyagot, akkor megtehetem, hogy különórára járjon.

Vagy most mit vársz, ne szüljön senki az országban és szűnjön meg Magyarország? Lehet, hogy mi dolgozó, célratörő emberek tartjuk fenn az országot, de szerinted mit kellene tenni? Nekünk is elmenni? Szándékosan nem írtam, hogy jó színvonalon élő, hanem hogy dolgozó. Mert neked lehet az jön le a válaszomból, hogy felvet a pénz. Nem nem vet fel, csak jól forgatjuk, egyszerű szakmunkás vagyok a férjemmel együtt.

2018. márc. 9. 13:45
 20/22 A kérdező kommentje:

Nem tiltottam meg senkinek se, hogy otthon szüljön, felőlem mindenki azt csinál, amit akar. A kérdés arra vonatkozott, hogy akkor ti ezekkel a dolgokkal nem foglalkoztok, majd lesz valahogy évtizedek múlva, vagy hogyan álltok hozzá.

Úgy látom, hogy mindenki szépen kizárja a világot, és elvan a kis saját világában.

Én nem tudnám elképzelni, hogy abban a szűklátókörű légkörben nőjjön fel.

2018. márc. 9. 13:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!