Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tenyleg ennyire sz@r a magyar...

Tenyleg ennyire sz@r a magyar egeszsegugy?

Figyelt kérdés
Veletlenul talaltam ra az angyalok szulei oldalra es konnyezve olvastam vegig a szomorubbnal szomorubb torteneteket. Ami viszont feltunt, hogy az esetek tobbsegeben megkerdojelezheto volt a megfelelo orvosi ellatas es neha ugy ereztem, hogy talan maskepp is alakulhatott volna egy-egy baba sorsa, ha az egeszsegugy illetve az orvosok-noverek mindig a helyzet magaslatan allnanak es megfelelo donteseket hoznanak. Tenyleg ennyire k@k@ lenne a magyar egeszsegugy vagy csak a veletlenek kozjateka, hogy ennyi megkerdojelezheto esetet olvastam egyszerre?
2010. jún. 9. 05:03
 1/9 anonim ***** válasza:
tenyleg ennyire ratyi, es borzaszto hogy mi minden szornyuseg tortenik emiatt. egyszeruen elkeserito
2010. jún. 9. 05:45
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Biztosan sok esetben előfordul orvosi,nővéri gondatlanság!És ez nagyon szomorú.De ezek az oldalak a már nem élőkről szólnak(sajnos).Arról viszont nem írnak ezek az oldalak,hogy velük ellentétben milyen sok babát megmentettek már,és sokan az orvosok és nővérek tudásának ,szakszerű ellátásanak köszönhetik az életüket!
2010. jún. 9. 05:51
 3/9 anonim ***** válasza:

A magyar egészségügy enyhén szólva is katasztrofális állapotban van. De mindezek mellett a magyar orvosok, és ápolók messze a legjobban képzett és felkészült szakemberek, még akkor is, ha emberként ők is hibáznak. Csak náluk egy esetleges hiba tönkretehet jó néhány életet. De mindaddig, amíg éhbérért foglalkoztatják őket (és itt most nem a menő orvosokra gondolok, akik még hálapénzt is kapnak, hanem a nővérekre, illetve azokra az orvosokra, akik még kezdők, de ennek ellenére nagyon lelkiismeretesek) és talpon vannak akár 2-3 napot is, sajnos előfordul, hogy ők is hibáznak.

Az én kedvenc sztorim ezzel kapcsolatban:

egy kedves sebész ismerősünk dolgozott egy kórházban, (magánrendelése nem volt, mert tudományos munkájára áldozta a szabadidejét), mellette pedig világszerte előadásokat tartott, és a legtöbb szakmai kollégium meghívta (hozzátenném természetesen költségtérítést és tiszteletdíjat is kapott). Olyan elismert szaktekintély, hogy orvosi egyetemeken is tanulnak róla. A kórházi fizetése nettó 107 ezer forint volt, plusz néhány juttatás!! És nem lehetett neki többet adni, hiszen a közalkalmazottak bére törvényileg szabályozott. Mondjuk ennek már 8-9 éve, de azért ez a történet jól tükrözi, hogy hogy áll az egészségügy, és miért "várják el" a hálapénzt. Egy kezdő orvos lehet bármilyen jó szakember, akkor is maximum a diplomás minimálbért kapja.

És akkor még szó sem volt a nővérkékről, hiszen ők jó szakemberek, annak ellenére, hogy egy részük szakközépiskolát végzett - ami annyit tesz, hogy kicsivel többet kapnak a minimálbérnél, így az adókkal együtt kevesebbet visznek haza, mintha minimálbért kapnának. Ennyit a magyar egészségügyről.

2010. jún. 9. 06:51
 4/9 anonim ***** válasza:

A magyar egészségügy úgy ahogy van a béka feneke alá süllyedt. de még vannak jó szakemberek, akik nem mentek külföldre, nem csak jó pénzért vizsgálnak meg ...

Sajnos azon a honlapon nem sok pozitív kimenetelű történetet fogsz olvasni.

Az én lányom is betegen született. Már a terhességem alatt is csak pozitív orvosokkal találkoztam. Túl voltunk a műtéteken, mikor megismertem a körzeti gyermekorvosunkat. Hát egy időre majdnem kiábrándultam a magyar gyermekorvosok nagy részéből. De be kell látni, hogy ő egy orvos, a többit nem minősíti.

Jelenleg a szomszéd településre hordom a lányaimat, és teljes mértékben megbízom a választott gyermekorvosunkban.

Egy-két eset miatt nem kell messzemenő következtetéseket levonni.

Pl. van egy nőgyógyász a környékünkön. Hiába volt több műhiba pere, amiben el is marasztalták, mégis a kismamák istenítik, és akár 100 km-t is utaznak, hogy nála szüljenek.

Az meg, hogy a kórházak nincsenek felszerelve normálisan, nem az orvosok hibája. Ha nem lenne az a sok ember, aki egész életében nem fizetett TBt, talán több pénz jutna a kórházaknak is.

2010. jún. 9. 07:20
 5/9 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat. Elhiszem, hogy nagyon alulfizetettek az egeszsegugyben dolgozok, de ez nem mentseg arra, ahogyan neha a betegekhez viszonyulnak. Nem a szegeny beteg a hibas az alacsony kozalkalmazotti berekert. En nem vitatom, biztos, hogy a magyar orvosok nagy szaktekintelyek a vilagban, sot sok eletet is nekik koszonhetunk, de olyan rossz erzes toltott el halmozottan olvasni megkerdojelezheto orvosi dontesekrol. A kozeljovoben telepulok haza pici babaval es ezert is meglepett, hogy ennyi rosszat hallok a magyar egeszsegugyrol.
2010. jún. 9. 07:29
 6/9 A kérdező kommentje:
Az szamomra is vilagos, hogy az angyalok szulei oldalon csak szomoru vegkifejletu tortenetek olvashatoak. Ezzel nem is lenne gond, a feltuno az volt, hogy sok tortenetben benne bujkalt az, hogy esetleg maskepp is vegzodhetett volna, ha megfelelo ellatasban reszesult volna a kismama illetve a baba. Kimondani ugyan csak nagyon kevesen mondtak ki, illetve a gyaszolo szulok szamara gondolom mar nem olyan fontos ez, de en mint kivulallo dobbenve olvastam. Tudom, egy weboldalbol meg nem kell leszurni azt a konzekvenciat, hogy ugy sz@r, ahogy van, pontosan ezert tettem fel a kerdest. Ennyire rossz lenne vagy csak "meg mindig a szomoru tortenetek hatasa alatt alllok"?!
2010. jún. 9. 07:36
 7/9 anonim ***** válasza:

Egyetlen dolog tud megmenteni a szadistáktól, ha anyukád, ismerősöd a kórházban dolgozik. Nekem irtó nagy szerencsém volt, mert anyu ápolónő volt és bár igaz,hogy már több mint 20 éve kihelyezték körzetbe (most meg már gondozónő), mindneki emlékszik rá (és ezt most elfogultság nélkül mondom:))...anya isteni nő, (ezt is elfogultság nélkül:D), én még ilyen asszonyt nem láttam:)Sokszor mérges,hogy mennyit pletykálnak a vénasszonyok, vagy hogy mindenért őt csicskáztatják (a kórházat nemtudom,mivel akkor még nem éltem:)), de sosem mutatja nekik, olyan odaadással gondozza őket és amikor még én a kórházban voltam is a sebészeten összezárva sok nénivel és anyu bent volt, mindig segített nekik, kivinni a mosdóba, volt akit ő fürdetett vagy etetett meg, mert nem volt ereje és a nővérek rá sem b@sztak úgy,hogy ő ezért semmit nem kapott és nem is ott dolgozott:)Anyu nagyszerű ember, örülök,hogy ő lesz bent velem a kórházban is:)

Amúgy tényleg vannak még jó és tényleg precíz orvosok, de mi is sajnos kell,hogy adjunk előre pénzt, mert különben nem néznének ránk sem:(

Rossz a helyzet de nem kilátástalan és én hiszem,hogy egyszer még újra virágozni fog a magyar egészségügy csak azok az ótvar most képzett emberek ne kerüljenek be a kórházba (most csak az én városomról beszélek és azokról a képzett nővérpalántákról akiket ismerek és nem vagyok jó véleménnyel rőluk:)

2010. jún. 9. 10:29
 8/9 anonim ***** válasza:

Szerintem azért annyira nem rossz, a terhesgonozás pl jó.

Az a baj, hogy al lettek kapatva az orvosok, nagyon sok elszemtelenedett és rád se néznek, ha nem adsz nekik pénzt.

Néha csak lesek ki a fejemből, hogy mileyn pénzeket adtak a dokiknak szülés után.

Én kétszer szültem (2000-ban és 2008-ben 9 és nincs rossz tapasztalatom.

Csak nem igazságos a közteherviselés.

2010. jún. 9. 10:43
 9/9 A kérdező kommentje:
En azert abban sem lennek olyan biztos, hogy a kisemberektol levont TB tenyleg oda megy, ahova mennie kene, de talan meg olyan melyre nem sullyedt a magyar egeszsegugy, mint itt, hogy te viszed a gezt a kotozesekre, vagy tobb tizezreket adsz ki a kotelezo oltasokra. A BCG-t ugyan ingyen kaptuk, de a "hexavalente" (diperte+polio+influenza b tipus+hepatitis B), a rotavirus es a pneumococcus (remelm jol irtam) oltasonkent tobb, mint 20ezer Ft volt, es ez csak az egyszeri adag ara. Otthon a kotelezo oltasok TB tamogatottak, vagy ott is melyen a zsebekbe kell nyulni? Ugyanakkor azt nem ertem pl otthon, hogy ha vegig magandokihoz jar valaki a terhesseg alatt es alkalmankent fizet 10-12ezer Ft-ot, akkor miert varja el a doki, hogy az illeto meg szuleskor is uritse ki a zsebeit?!
2010. jún. 9. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!